6-ти гастрономически фестивал събира вкусовете на Перу и Мексико

От 7 до 18 ноември 2017 г. в Банско ще се проведе VI-ия Премиер гастрономически фестивал. Тази година Кордон Блю Мексико и Кордон Блю Перу обединяват своите сили в Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт, създавайки интригуващ Латино-американски фестивал. Огромен брой екзотични гастрономически тайни и ценни съвети очакват да бъдат разкрити.

Гастрономическият фестивал е ежегоден кулинарен празник организиран от Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт, който обединява някои от най-добрите шеф-готвачи от цял ​​свят, за да покажат и създадат съвременни ястия, които изненадват и създават удоволствие за сетивата. Всеки ноември вкусове, цветове и аромати от цял ​​свят привличат както професионални шеф-готвачи, така и кулинарни любители в планинския ни град.

Шеф Омар Моралес от Кордон Блю Мексико ще представи „Модерна мексиканска кухня за 5* градски и почивни хотели“ от 8-10 ноември 2017 г. Мексиканската кухня е нововъзникваща глобална тенденция в областта на гастрономията и туризма и сме на път да научим всяка една съвременна техника от първа ръка от експертите ,които сме поканили. Главните готвачи, работещи в бюфетни или в а-ла-карт ресторанти, ще научат най-добрите техники, прилагани в най-известните ресторанти в Мексико.

Шеф Грегор Фънке от Кордон Блю Перу представя „Модерна перуанска кухня“ от 14-16 ноември 2017 г. Тогав ще можете да вкусите от фантастичните вкусове на перуанската кухня, които завладяха огромна част от глобалната кулинарна сцена и става все по-популярна.

На 7 ноември 2017 г. шеф Хронис Дамалас ще създаде изключителна дегустация, която ще запомните завинаги. Пригответе се за японска/бразилска кулинарна вечер.
Шеф Танос Стасинос, експерт в “Nikkei Cuisine” ще приготви прекрасна дегустационна вечеря на 10 ноември 2017 г.,която ще миксира японски и перуански вкусове.

На 11 ноември 2017 г. ПРЕМИЕР приветства с добре дошъл известния шеф Марио Перез, директно от Ресторант Лека в Барселона. Той ще готви „Тропическа перуанска кухня“, която ще развълнува сетивата ви.
На 15 ноември 2017 г. шеф Атинагорас Костакос и Алексис Зопас приготвят незабравима дегустационна вечер, вдъхновена от мексиканската и цикладската кухня, сливайки мексикански и цикладски вкусове!
През последния уикенд 17-18 ноември ще бъдете удивени от автентичните и изискани местни вкусове, като ще имате възможност да готвите заедно с децата си. 

Моля коментирайте