България е добро място за развитие на аутсорсинг услуги

Потенциала на страната ни като атрактивна дестинация за аутсорсинг на бизнес процеси и ИТ услуги бе представена от най-голямата българска компания за аутсорсинг на бизнес процеси Софика Груп на престижния World BPO/ITO форум в Ню Йорк, САЩ.

„Една от нашите най-важни задачи като представители на българския бизнес е да насочим усилия в посока популяризиране и разпознаване на страната ни като водеща аутсорсинг дестинация,” коментира по време на форума Стефан Бумов, изпълнителен директор на Софика Груп и председател на БАА. „В България съществуват редица важни предпоставки за развитието на аутсорсинга като стратегическото географско разположение, близостта с големите европейски страни и минималната разлика в часовите зони. Друго важно предимство за развитието на аутсорсинг услугите е високият потенциал на човешките ресурси в страната – образованите кадри, доброто владеене на английски език и други чужди езици, добре обучените професионалисти. България се отличава с добра макроикономическа среда, което прави страната ни привлекателна дестинация за аутсорсинг.”, добави той.

Ежегодният World BPO/ITO Forum се провежда за шести пореден път. Конферентната му част беше под надслов „Smart Sourcing - Стратегии за успех или как да намерим баланса между сътрудничеството с аутсорсинг партньор и внедряването на иновации“.
World BPO/ITO Forum е събитие, което събира най-високо ниво мениджъри от компании с над 1 милиард долара приходи, които вече използват аутсорсинг услуги или търсят възможности за намирането на нови по-атрактивни аутсорсинг дестинации.
Сред участниците в събитието бяха едни от най-големите доставчици на аутсорсинг услуги в света като Cognizant, Dell, Tata, EXL.

Моля коментирайте