BMW представя впечатляващо ново Х5

етикети: 

С  над 2,2 млн. продадени екземпляра от трите поколения BMW X5, през ноември тази година ще се появи и новото поколение на модела. Създаден преди почти 20 години, моделът се превръща в основател на семейството на BMW Х и в същото време пазарен лидер в премиум сегмента на моделите с двойно задвижване.

Днес новото поколение е с удължено спрямо предшественика с 42 мм междуосие, както и увеличена с 36 мм дължина, увеличение на широчината с 66 мм и на височината с 19 мм, които му придават внушително присъствие и много простор в интериора за пътници и багаж. Най-впечатляващият елемент в предната част на автомобила е голямата, оградена от цяла рамка бъбрековидна радиаторна решетка на BMW. Като опция се предлагат BMW Лазерни светлини с Адаптивни LED фарове. Вариантите на модела xLine и M Спорт се отличават с индивидуални дизайнерски елементи. Новото BMW X5 серийно се оборудва с 18-инчови алуминиеви джанти. Моделът xLine се предлага със специфични 19-инчови алуминиеви джанти, а моделът М Спорт с 20-инчови М алуминиеви джанти с двойни спици. Като опция се предлагат и други джанти с размери от 18 до 22 инча. Още от въвеждането на пазара на новото BMW X5 ще се предлагат и специфични за модела опции BMW Individual.

 

Модерното, ясно структурирано и елегантно оформление на повърхностите в интериора на новото BMW X5 осигурява усещане за разточителен простор. Както отпред, така и на задните седалки пътниците се наслаждават на уютен комфорт в ексклузивна атмосфера. Изцяло дигиталното арматурно табло и контролният дисплей формално преливат един в друг и образуват едно последователно цяло по отношение на графичните изображения. На средната конзола освен контролера и оформения по нов начин селектор на трансмисията са разположени и уредите за управление за другите свързани с шофирането функции: превключвателя на Контрола на шофирането, бутонът Старт/Стоп, както и бутоните за активирането на настройките на опционалните въздушно окачване и на офроуд режими.
Сред другите новости за максимален уют и луксозна атмосфера на борда на BMW X5 са четиризоновата автоматична климатична инсталация и панорамният стъклен покрив с увеличена с около 30% прямо предишния модел прозрачна площ. Пакетът Ambient Air позволява йонизация на въздуха и ароматизиране на интериора с осем индивидуално избираеми варианти на ароматите.

 

Портфолиото от задвижвания, което ще е на разположение при въвеждането на пазара на новото BMW X5, включва два бензинови и два дизелови двигателя от най-ново поколение. Върховият модел е BMW X5 xDrive 50i (няма да се предлага в Европа), при който дебютира всеобхватно модернизираният V8 двигател. Освен това при старта на продажбите ще се предлага и BMW M Performance модел. BMW X5 M50d се задвижва от редови шестцилиндров дизелов двигател с четири турбокомпресора. Освен това ще се предлагат и два други редови шестцилиндрови двигатели при BMW X5 xDrive40i и BMW X5 xDrive30d. Всички двигатели са комбинирани с осемстепенна трансмисия Steptronic. Мощността достига до асфалта или до нестабилните настилки с помощта на интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive. Ускорението на X5 xDrive40i от 0 до 100 км/ч отнема 5,5 сек.

 

Множеството системи на окачването, използвани за пръв път при BMW X модел, позволяват още по-интензивна и целенасочена оптимизация на офроуд възможностите, спортния дух и комфорта на новото BMW X5.

За пръв път при BMW X модел се предлага и пакет Офроуд. Освен стабилни елементи за защита на дъното в предната и задната част на BMW Информация за медиите 06/ 2018 стр. 10 автомобила той включва и въздушно окачване на предната и задната от, както и управляем блокаж на задния диференциал и се предлага за всички варианти на модела с изключение на BMW X5 M50d. Освен това пакетът включва и специфични индикации на арматурното табло и контролния дисплей, както и допълнителен бутон на средната конзола, с който се избират четири режима на движение.

Моля коментирайте