Jaguar F-TYPE още по-красив и технологичен

Спортният F-TYPE продължава да еволюира. Новата серия предлага технологии, още по-фокусирани върху водача, и по-широка гама модели от всякога, като включва 28 версии - от изчистения F-TYPE с 340 к.с. и задвижване на задните колела до суперавтомобила на Jaguar за всякакви климатични условия F-TYPE SVR с 320 км/ч и задвижване на всички колела.

Вече всеки F-TYPE е оборудван с информационно-развлекателната система Touch Pro. Супер бързите й реакции, интуитивното управление като при таблет, интелигентните навигационни функции като Share ETA и онлайн услугите като информация за трафика и метеорологична прогноза в реално време правят всяко пътуване по-удовлетворяващо и предоставят изобилие от информация на разположение на водача.

За да отбележат представянето на новата гама F-TYPE Jaguar са разработили ексклузивния модел 400 SPORT, който ще се продава в цял свят, но само за една година. Мощността на новата версия с 400 к.с. на 3,0-литровия двигател V6 с компресор суперчарджър се допълва от подобрено шаси, включващо спирачната система Super Performance, системата Програмируема динамика и 20-инчови джанти с уникално покритие в цвят Dark Satin Grey.

Моделът R-Dynamic е нов в основната гама. Тази спецификация е налична с версиите с 340 и 380 к.с. на двигателя V6 с компресор суперчарджър, разширявайки избора на клиента, и се отличава с 19- и 20-инчови алуминиеви джанти и отвори на предната броня с рамки в цвят GlossBlack.

Интериорните дизайнери на Jaguar са се фокусирали върху усъвършенстването на редица ключови елементи, за да създадат по-силно чувство за хармония в покритията, да подобрят усещането за баланс между лукс и динамика и да въведат нови материали, които придават на автомобила още по-екзотично усещане.

Едно от най-значимите подобрения са новите олекотени издължени седалки, които съчетават ергономично оптимизирана форма и изключителен комфорт. Плавните контури и изваяните повърхности на седалката също допринасят за повишеното чувство на очакване и стабилност в интериора на F-TYPE.

Рамките на седалките са изработени от излята под налягане магнезиева сплав - материал с високо съотношение между якост и тегло и отлична обработваемост, необходими за ергономичната форма на иновативните седалки на Jaguar. Спестеното тегло в сравнение с предшествениците им е повече от 8 кг.

Touch Pro е най-усъвършенстваната информационно-развлекателна система, предлагана някога от Jaguar, и вече е стандартно оборудване в цялата гама F-TYPE. 8-инчовият капацитивен сензорен екран на системата има превъзходно качество на графиката, а началният екран може да се персонализира и да се прибавят уиджети, за да се създадат бързи връзки с конкретни характеристики и функции. Може дори да се прибавят допълнителни персонализирани начални екрани, ако е необходимо.

Моля коментирайте