Северното сияние ще бъде представено на 40 големи телевизора

Северното сияние, познато като Aurora Borealis ще бъде видимо за зрителите по целия свят. Идеята ще бъде реализирана по възможно най-впечатляващия начин – чрез спиращите дъха HDR технологии в 4K OLED телевизорите на LG. Компанията ще излъчи Aurora Borealis на 20-и юли на специално събитие-концерт в Рейкявик, Исландия. В него участие ще вземат исландската банда Of Monsters and Men и ще бъде последвано от 4-месечна фотоизложба, представяща красотата на Исландия.

Северното сияние може да бъде наблюдавано в Исландия от месец април до август. Причината за това е среднощното слънце, заради което държавата е огрята от светлина почти 24 часа в денонощието. Ето защо, за да предостави на туристите и жителите в страната единствената по рода си възможност да видят Северното сияние през летните месеци, компанията кани близо хиляда гости на концерта по наслов „the Lights Out, Stars On“, на който ще се изяви бандата-домакин. В една от нощите, върху спечелилата множество награди концертна зала Harpa в Рейкявик ще бъдат включени 40 големи телевизора, монтирани в масив върху стъклените панели на сградата. На съвършено черните им екрани ще бъде визуализирано исландското нощно небе, а чрез специална онлайн промоция всички ще имат възможността да спечелят билети за събитието и концерта, както и пълен транспортен пакет до Рейкявик.

Кампанията включва и фотоизложба, която ще покаже изображения на живописни исландски пейзажи и нощно небе. Те са заснети от множество талантливи исландски фотографи, за да представят естествената красота на небето и земята.

Кампанията е разработена съвместно с всепризнатия исландски писател и активист Андри Магнасон. Освен него, идеята подкрепи и професионалния астро-фотограф Шон Паркър, който е създател на множество оригинални произведения на изкуството, изобразяващи красивото Северно сияние на исландското небе. Известният технологичен блогър Луис Хилсентегер, познат от Unbox Therapy в Youtube, пък ще бъде творчески директор на кампанията.

Още през 2006 година исландският поет и романист Андри Магнасон предлага за първи път на жителите на Рейкявик да направят красотата на нощното небе видима в рамките на града. Желанието на Магнасон било хората от Рейкявик да видят Северното сияние и звездите на напълно черен фон. За целта е било необходимо целият град да загасят осветлението си, защото само елиминирането на светлинното замърсяване би позволило на хората в Рейкявик да видят сиянията в цялата им прелест.

 

 

Моля коментирайте