Стартиращи предприятия ще получат финансиране за 20 млн. лв.

 

Eдна от основните цели на Правителството и на Министерство на икономиката е да създаде предпоставки за развитие на страната ни като център на високотехнологични производства и услуги. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, който раздаде днес сключените договори по процедура „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“ на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. /ОПИК/.

Одобрени за финансиране по процедурата са 52 проекта с размер на заявената безвъзмездна финансова помощ 19 446 155,33 лева. На официалната церемония присъстваха още заместник-министърът на икономиката Александър Манолев и главният директор на главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност Ивелина Пенева.
Министър Караниколов изрази благодарност към представителите на компаниите, затова че развиват и реализират своите бизнес идеи в България. Министърът на икономиката посочи, че иновациите са водещият стимул, чрез който да бъдат стимулирани да останат и да бъдат върнати младите хора в страната ни.

Целта на процедура „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“ е да бъдат подпомогнати стартиращи предприятия, които разработват иновационни продукти, процеси или услуги.

Моля коментирайте