Автосалон Женева 2018

Световна премиера на CUPRA e-Racer и CUPRA Ateca

След официалното си представяне преди няколко дни в Барселона, на Международното автомобилно изложение в Женева дебют прави спортната марката CUPRA.
За първи път се представя и CUPRA e-Racer - първият 100% електрически състезателен сериен  автомобил в света,  който може да достигне максимална скорост от 270 км/ч, ускорявайки от 0 до 100 км/ч само за 3.2 секунди и от 0 до 200 км/ч само за 8.2 секунди. Истинският спортен автомобил осигурява 300 kW непрекъсната мощност и до 500 kW (680 к.с.) пикова мощност, с една единствена предавка с векторинг на въртящия момент и тяга на задните колела. CUPRA e-Racer е оборудван с нова технология за задно виждане, която се показва в таблото за управление. Автомобилът използва три камери вместо традиционните огледала за обратно виждане.

Публичен дебют прави и CUPRA Ateca, създадена, за да привлече автомобилните фенове, които търсят това, което предлага новият бранд: уникалност, изтънченост и производителност. Моделите на CUPRA ще бъдат спортни и гъвкави както винаги, колкото бързи, толкова и удобни и практични за ежедневно шофиране, но по-елегантни и усъвършенствани. CUPRA е интерпретацията на съвременния спортен дух и индивидуализация. Това е и първият автомобил с новото лого на CUPRA.

CUPRA Ateca е SUV, който сигнализира началото на нова ера и е идеалният автомобил  за стартиране на CUPRA. Това е уникален модел в своя сегмент, който досега е бил запазен само за премиум марки. Новият двигател 2.0 TSI на CUPRA Ateca разполага с 300 к.с. (221 kW). Той е един от най-технологично развитите двигатели на пазара, който работи с новоразработената система за филтриране на частици Otto, за да отговори на най-новите законови изисквания в областта на емисиите. Този двигател идва с подобрен, по-мощен звук и е оборудван с новоразработена 7-степенна скоростна кутия DSG, разработена, за да осигури по-спортно усещане с по-бързо, по-плавно и по-точно превключване. Скоростната кутия е разработена така, че да съчетае отлична производителност с ниски нива на разход на гориво и емисии.
CUPRA Ateca  оборудван с 4Drive система, с една от най-безопасните, най-модерните интегрирани системи за задвижване.

Моля коментирайте