Автосалон Франкфурт 2017

VW работят върху пълна електрификация в бъдеще

Във фокуса на шанда на Volkswagen във Франкфурт е новият I.D. CROZZ. Кросоувърът на бъдещето бе представен от Д- р Херберт Дийс, председател на управителния съвет на марката, който отново наблегна на амбицията за трансформация на марката Volkswagen и стратегията ‘2025’.

Посоката е радикална електрификация и иновативна развойна дейност, която да позволи разпространението на интелигентните технологии сред масов, максимално широк кръг шофьори по света. Volkswagen се нуждае от собствени средства (плановете са за 3.5 милрд. само в електрификация през следващите няколко години) за финансиране на тези дейности и за тази цел планира най-голямата пазарна атака, откакто съществува.

Това включва трансформация на портфолиото, увеличаване на SUV дела до 40% с пускане на 19 SUV модела на пътя до 2020 г. и развиване на новата изцяло електрическа платформа MEB, която да позволи продажби на над 1 млн 100% електрически автомобили годишно от 2025 г. нататък.

С лансирането на новата електрическа архитектура MEB, в която батерията е плоска и с формата на блокче шоколад, I.D. семейството модели (предлагащи 600 км пробег с едно зареждане и достъпна цена) ще се борят с ценовото ниво на Tesla от 30 000 евро. Дизеловите и бензиновите двигатели ще продължат да бъдат дълго време на пазара, особено при най-големите SUV, но следващите 5-10 години е важно да се установят електрическите модели като трети естествен избор. Сред планираните конкретни мерки са развойна дейност за намаляване на цената на батериите с 50% до 2020 г.

Моля коментирайте