fbpx Инж. Лиляна Димитрова | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Инж. Лиляна Димитрова

Цивилизованият свят, към който бихме искали да принадлежи и нашата държава, обръща все по-голямо внимание на отделния човек - на неговите способности, умения, квалификация, потенциал. За да може тези дадености на всеки отделен работещ човек да бъдат съхранени възможно по-дълго, е необходимо да се изгради система за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.
Влизането и приемането ни в Европейското семейство и Европейския съюз вече чука на нашата врата. Отговорността не е само на политиците, тя е и наша. За това трябва възможно най-пълно да отговорим на европейските очаквания и най-вече на изискванията, които са доста високи. Европейският потребител е свикнал да получава стоки и услуги с гарантирано постоянно високо качество. Затова той изисква и очаква такова.
Пътят към Европейския пазар на българските продукти и услуги изисква от фирмите да декларират и да докажат при одит от клиент или от трета независима страна съответствие на производствените си процеси с изискванията на съответния стандарт, действащата нормативна база в страната и хармонизираните евр