Капка Стойкова

Консултант Човешки ресурси, www.development-zone.net

Подзаглавие
Бизнес ценности и реалности при наемане на хора с увреждания
„Дали е удачно кандидатите за работа да вписват ТЕЛК-а в CV-то си?“, попита ме един мой клиент, когото консултирам в процеса на търсене
Подзаглавие
Успяват ли да се намерят в превода работодатели и кандидати за работа
Разхождах се наскоро и видях обява на витрината на магазин от оживена столична улица „Набираме персонал.”.  Запитах се, какво
В работата си на кариерен коуч и обучител често общувам с хора, които търсят работа и с работодатели, които си търсят служители.
Търсачите на работа са с нагласата, че у нас „няма работа“ и „ работодателите в България са маскари“, а работодателите пък в голяма степен са убедени, че „няма читави.  хора“.
Капка Стойкова, коуч и обучител
Миналата седмица в много медии излезе с новина, под заглавието „Почти половината българи в трудоспособна възраст не работят“.
Използвам тази странна дума “Аутплейсмънт”, така както се произнася на английски (Оutplacement). Това е заради поредния термин, който навлиза в българската реалност и не намират директен еквивалент на български.
Обучението е важна инвестиция, когато говорим за обучение на служителите на една фирма. Ето някои конкретни насоки, как да оптимизирате разхода и да имате най-голяма възвръщаемост на инвестицията.