fbpx Весела Пацова | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Весела Пацова

“Човек може да направи всичко за 10 минути. Разделете живота си на десетминутни интервали и се опитайте да изгубите възможно най-малко от тях интервали, правейки незначителни неща.” Ингвар КампардОтдавна се спори кой е най-богатият човек на планетата.
„В този бизнес времето никога не стига. В момента, в който осъзнаете, че сте загазили е вече твърде късно да се спасите. Трябва да сте уплашени през цялото време, за да успеете.“ Бил Гейтс Едва ли има нещо, което да не е казано за Бил Гейтс. Някои го наричат Дарт Вейдър, други – Ричи Рич. Kаква е истината?
Доналд Тръмп не само е един от най-богатите хора на планетата, но и един от най-известните. Той е ексцентричен, непредвидим и магнетичен. Мъжете, преследващи кариера, му се възхищават. Жените, преследващи богатство и лукс, го обожават. Милиардерът-предприемач е изградил някои от най-красивите сгради в щатите. Като най-известни се сочат Кулите Тръмп в Ню Йорк и казиното Тадж Махал в Атлантик Сити.
Мег Уитман заема поста изпълнителен директор в eBay преди по-малко от 10 години. Всички описват стила и на работа като странна смесица от ноу-хау и любопитство.
Пътуването до северната ни съседка в последно време стана доста засилено - може би защото сега това е “по-верният” път към Европа или защото бизнесът между двете ни държави се развива много сериозно. Разбира се, за всеки, който отива за първи път с автомобил в Румъния, има сериозни притеснения.
Каймановите острови са група от три острова в Карибско море на около 1 200 км южно от Маями, Флорида. Островите са британска колония, в която законодателната власт се упражнява от Великобритания. Те са процъфтяващ финансов и офшорен център със силна икономика и нулева безработица.
Традициите и вкусовете се менят непрекъснато. Тази максима важи и за виното. Доскоро се смяташе, че виното е непроменлива величина - оказа се, че това е голяма грешка.
Офшорна компания - да или не? Офшорна компания - да или не?
Освен туристическите атракции африканската република развива и модерен бизнес в различни насоки. Египет е известна като страна на търговията. Наличието на водни басейни дава допълнителна възможност за удобна връзка със света. На север бреговете и достигат Средиземно море, на изток червено море, а Суецкият канал свързва двете морета и носи сериозен приход.