fbpx Жанет Найденова | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Жанет Найденова

маркетинг консултант, JNN, Председател на Българска Е-комерс Асоциация

Серия от проучвания за оценка на въздействието на епидемията от коронавирус върху електронната търговия в Европа, проведени от Ecommerce Europe с участието на Националните асоциации показва, че 70% от он
Начинът, по който съвременните потребители пазаруват, вече не е линеен - те "скачат" от една точка на контакт към друга и използват различни начини и канали за пазаруване на стоки и услуги.
Едно от най-важните решения, които трябва да вземете, когато стартирате нов бизнес и то още в самото начало е да изберете името на фирмата, фирменият знак (лого) и правилата за използването на фирмения знак (Ръководство за
Онлайн маркетинга набира все по-голяма скорост.
Все повече сме свидетели за мигновения ефект на едно изречение, изказващо някакво мнение в интернет. Но дали същият ефект имат рекламните изречения и послания, на които компаниите разчитат да получат бърз ефект за малко вложени средства?
Най-бързо развиващата се форма за директен маркетинг в световен мащаб е ИНТЕРНЕТ МАРКЕТИНГЪТ. Всеки ден стотици нови потребители се включват към Интернет. Стотици нови фирми лансират уеб страници, напълно автоматизирани за е-commerce (електронна търговия).
Сигурно ви се е случвало понякога, анализирайки най-добрия си клиент, да си мислите: "Ако имах още 10 (или 50 или100 или …) като него, моят бизнес би процъфтял!" Е, ако приложите "колелото на успеха" и използвате точните средства, ще намерите 10, 50 или 100 нови клиенти. Знаете ли кои са Ваш
”Най-ценният актив на бизнеса са КЛИЕНТИТЕ! Guerrilla мениджърите знаят, че ще им струва 5 пъти по-скъпо, ако се опитат да продадат продукт или услуга на нов клиент, отколкото на настоящ!
Интернет е проактивен за разлика от пасивната природа на офлайн медиите. Все още живеем във времето, когато големите рекламодатели в България насочват най-голяма част от бюджетите си в стандартните канали – основно телевизия, радио, външна и печатна реклама.
Какво е КЛИЕНТЪТ за нас? Отговорът е еднозначен - ВСИЧКО! Навсякъде е изпълнено с врагове, които се конкурират за едно и също - КЛИЕНТА! Враговете са тук, за да откраднат нашите настоящи и потенциални клиенти, които купуват и би трябвало да продължат да купуват това, което ние продаваме.