fbpx Дамски форум "Скорост 22" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

В пролетния следобед на 14 април събрахме вдъхновяващи говорители и успешни дами на първия Дамски форум „Скорост’22“, на който дискутирахме каква е днес скоростта на жените, какви са възможностите за кариера, лидерство, семейство, себереализация. Форумът е естествено продължение и добавен нов формат на проекта ни „Истинската скорост на жените“, който навлезе вече в своя 4-ти сезон.

В прекрасната, артистична атмосфера на галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 присъстваха дами от предишните сезони на проекта, партньори и приятели на сп. твоят БИЗНЕС, под чиято шапка е дамският проект.

Ина Георгиева, гл. редактор и издател на медийна група „твоят БИЗНЕС“

„Жената е покана за щастие, защото щастието понякога е дори само една усмивка, поглед, моментно преживяване или безкрайна магистрала, безмълвно усещане, което кара околните да бъдат щастливи“, сподели Ина Георгиева, гл. редактор и издател на медийна група „твоят БИЗНЕС“, която е и идеолог на проекта.

„За да бъде нашето пътуване по-красиво и цветно, с всяка от дамите през годините седнахме на разговор по женски зад волана на различни нови автомобили и реализирахме брилянтни фотосесии. Изключително съм благодарна на вносителите на нови автомобили в България, които вярват в този уникален и единствен по съдържанието си проект и с огромно желание го подкрепят вече три години. Днес обаче е време да седнем и за миг да успокоим скоростта в разговор с нашите специални гости във Форума“, допълни Ина Георгиева.

Форумът премина в два панела като гости в първия панел бяха Диана Митева, изп. директор и ръководител направление „Банкиране на дребно“ Банка ДСК и председател на УС на Асоциация на банките в България, Преслава Владимирова, маркетинг мениджър на Audi в Порше БГ, Цветелина Николова, управляващ директор на Катаржина Естейт, Михаил Петров, главен изпълнителен директор на Шварц Ай Ти България (Schwartz IT). Всяка от тях сподели как успява да съчетава кариерата, лидерството, личният живот и начинът за зареждане на личните батерии в динамиката на днешното време. Модератор на панела беше Ина Георгиева.

Диана Митева, изп. директор и ръководител направление „Банкиране на дребно“  Банка ДСК и председател на УС на Асоциация на банките в България

Диана Митева разказа за силното присъствие на дамите във финансовия сектор, за умението да съчетава работата и ангажиментите в банката с времето за спорт и организирането на празници със семейството, разказа за дистанцията между едни банкер и служителите и сподели за новата инициатива на ДСК, с която служителите ще бъдат по-близо до клиентите и техните нужди.

Преслава Владимирова, маркетинг мениджър на Audi в Порше БГ 

Преслава Владимирова сподели как жените намират място в автомобилния бизнес и че всъщност е по-важно те да бъдат оценявани и да имат място в бизнеса не заради „квоти“, а заради качествата, които притежават. Също така сподели, че именно заради жените са проектирани някои функционалности в новите модели автомобили, а в избора на семеен автомобил накрая последна дума има жената.

Михаил Петров, главен изпълнителен директор на Шварц Ай Ти България (Schwartz IT) 

Изключително интересно бе участието и на Михаил Петров, който сподели, че мисия на компанията в България е женското присъствие в екипа да достигне 50%, като в момента е вече 30%.

Цветелина Николова, управляващ директор на "Катаржина Естейт"

Цветелина Николова разказа повече за това как е започнала своята кариера като търговски представител на 24 години и как тогава печели търг за компанията, в която работи, а след това само на 28 години става изпълнителен директор на една от най-големите алкохолни фирми у нас. Разказа повече за разликата между мечтите и целите и сподели каква е нейната формула за баланс между работа и личен живот.

Милена Хаджииванова, модератор на втори панел

Вторият панел беше модериран от Милена Хаджииванова, която е собственик на агенция за човешки ресурси „Ейч Вижън“ и неведнъж е била автор в сп. твоят БИЗНЕС. Тя е и участник в проекта „Истинската скорост на жените“.

Гости в нейния панел бяха Д-р Катя Паскова, дерматолог и основател на клиника „Дерма Вита“, Екатерина Стратиева, европейски рали шампион и режисьорът Борис Панкин.

Д-р Катя Паскова, дерматолог, основател на клиника „Дерма Вита“

В изключително приятен разговор д-р Паскова сподели къде е границата между естествената красота и тази на естетичната дерматология и как днешният свят и социалните мрежи влияят за визията на жените.

Екатерина Стратиева, европейски рали шампион

Автомобилният рали шампион Екатерина Стратиева много откровено разказа каква сила и воля и концентрация е нужна по време на състезание и как, когато в автомобила и костюма са 50 градуса няма време дори да избърше челото си. Тя сподели също какви са отношенията й с нейния навигатор и партньор в живота, когато са на състезание и в обикновени житейски ситуации.

Режисьорът Борис Панкин

В истински театрален спектакъл се превърна участието на режисьора Борис Панкин, който стана на крака в знак на уважение към дамите и с широк, артистичен размах сподели, че за него жената е и Алфа и Омега.

Форумът приключи с неформални разговори и нетуъркинг с чаша питие, в цвят на пролет и лято – любимият на много хора Aperol Spritz.

Събитието се осъществи с изключителната подкрепа на Банка ДСК, Audi, Schwartz IT, Галерия Vivacom Vivacom Art Hall Оборище 5.

Партньори на проекта бяха и коктейлите Aperol, кафето illy, дизайнерските мебели KARE, които подготвиха сценичния сеткомуникационна агенция Interimage

ГАЛЕРИЯ от събитието може да видите ТУК

Подробни материали и изказвания на гостите, както и кратък филм ще бъдат публикувани в предстоящо време.

снимки: агенция "Хайлайф"