fbpx Катрин Тасева зад волана на Dacia Spring | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

В първата пролетна седмица ви срещаме с едно от златните ни момичета, която в проекта ни "Истинската скорост на жените"  седна зад волана на автомобила с най-пролетно име - електричeската Dacia Spring.

Катрин Тасева е спортист, чиято кариера ни оставя без дъх. Извън залата тя е една крехка, но отново безкрайно дисциплинирана дама, която е пример и вдъхновение за младите момичета. Едва на 4 години прекрачва прага на залата и оттогава художествената гимнастика е нейната страст и вече професия. През цялата си спортна кариера за минута не забравя, че представя не само себе си, а и цяла България, и неслучайно тя е „златното момиче“. За годините на упорит труд е научила формулата, с която съумява с грация и ослепителна усмивка да носи отговорност и медали.

След Олимпиадата в Токио, Катрин приключи със състезателната кариера, но продължава пътуването в художествената гимнастика и в живота, като поема още по-интересни посоки, които тя споделя с нас.

текст: Елица Стойчева, снимки: Светослав Ханджийски

На пътя

Ако погледна философски на живота, моята житейска скорост от 1 до 10 ще бъде директно 11 и определено ръчна. Ежедневието ми, макар й вече не като състезател, а като треньор, е изключително натоварено и динамично. То подлага на изпитание както психиката ни, така и физиката. Затова в различните части на деня съм и ексцентрична, и спокойна, и добра, и щедра, а понякога дори и шармантна. Много обичам да шофирам. Смятам, че има и много добри жени шофьори. И ако сега имам възможност да тръгна нанякъде, то веднага бих поела към морето.

Красотата

Истинската красота на жените крие различни измерения. Смятам, че красотата става проблем за една жена само в два случая: когато я няма и когато няма нищо друго, освен нея. Красотата преди всичко трябва да идва отвътре. Защото силата на една жена се крие в женската решителност, която може да прониже и камък. Жените имаме много емоции. Аз също съм емоционална и мога да плача както от мъка, така и от щастие.

Времето извън залата

За щастие намирам време за себе си, малко е, но го имам. Обичам да прекарвам това време с приятели, със семейството си, на СПА или пък в залата по бокс, където много се разтоварвам психически и физически. Но все още има толкова много неща, за които все не ми остава време, а искам да направя. Най-много бих искала да обиколя света. Трудностите и волята Въпреки крехката ми възраст, трудностите в живота ми не са били малко. Справям се благодарение на близките ми хора, на моите родители, на моите треньори и учители, на близките ми приятели. Сама не бих успяла да намирам сили и да продължавам. Страхът от неуспехите съществува винаги, не само при нас, спортистите, но аз не вярвам в него. Не се притеснявам по никакъв начин от неуспехите. Когато нещо не се получи, просто го възприемам като урок.

Олимпийският връх

Олимпийските игри са един много висок връх, който всеки професионален спортист мечтае да покори. Смятам, че олимпийският принцип трябва да се прилага и в живота. Същото важи и за олимпийското мото „Победи себе си, за да победиш целия свят“. Дори и извън спортния свят, забелязвам, че често сам човек е най-големият враг за себе си. Затова трябва да побеждаваме собствените си страхове. Олимпиадата ме научи да не се отказвам, да мечтая смело, да работя много. Тя бе един прекрасен завършек на състезателната ми кариера и начало на един нов, още по-прекрасен живот. Силно се надявам един ден и аз като треньор да имам мой състезател, който да участва в най-голямото състезание за всеки спортист. Тогава бих го посъветвала да изживее тази неописуема емоция, да й се наслади във всеки един момент и най-вече да научи смисъла и значението на този огромен форум.

Добрият пример

Аз със сигурност се старая и ще продължавам да предавам на по-малките от мен всичко, което съм научила от моите учители и треньори. Много пъти сме говорили за това, че спортът дава много повече, отколкото взема. Никога не съм съжалявала, че съм избрала спорта. Той е здраве, изгражда те като личност, дисциплинира те. За щастие, мога да потвърдя, че спортните зали са пълни и нашият спорт, художествената гимнастика, се радва на голям интерес.

Грим и коса на Катрин: Естетичен център Reina www.reina.bg

Още интервюта и впечатляващи фотосесии в компанията на нови автомобили търсете в луксозното издание

"Истинската скорост на жените" в пунктовете за печатни изделия

Заедно с Катрин се качихме зад волана на един от най-очакваните електрически автомобили - Dacia Spring. Той предлага много практичност, простор в купето, удоволствие от сърфирането из града, здравината на SUV автомобил и безпрецедентна цена. Въпреки компактните си размери, които са огромно предимство за градската джунгла, Катрин със сигурност ще събере своя отбор в купето, задно със саковете и уредите, с които играят. С едно зареждане Spring може да измине над 200 км, а зареждането може да става и в най-обикновен домашен контакт. Супер лесно, като да зареждаш смартфон, а кой не се справя с това? :-)