fbpx Мениджърите споделят | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Мениджърите споделят

Скъпи читатели,
през 2021 г. стартирахме 8-ми сезон на нашия специален и единствен по рода си проект в България - „Мениджърите споделят - успешните казуси в българския бизнес“.

Стартирал през 2014 г. при голям интерес и извървял вече седем успешни години, в него ви срещаме със собственици и лидери на компании в България, които споделят своето кредо за това, как днес може да си успешен. Те доказват, че и България може да бъде интересно и вдъхновяващо място за развитие и правене на бизнес. А днес, когато започваме да живеем в „новата нормалност“ е още по-интересно и нужно да се учим от опита.

Всяка година ви срещаме с интересни и вдъхновяващи личности от различни бизнеси и различни поколения. В началото на всяка година представяме и уникалната по своето съдържание книга АЛМАНАХ на успешните казуси в българския бизнес – един истински учебник по реален бизнес, в която са събрани реални бизнес казуси, разказани от първо лице от гостите във всеки сезон на проекта.

Вече подготвяме Алманах 2022, който ще излезе през март 2022 г. с изключително интересни реални казуси от различни бизнеси. В 18-годишната история на списанието ни, сме се убедили, че положителният пример е изключително стимулиращ – особено в предприемачеството.

С този проект ние даваме нашите своеобразни „Оскари“ за най-добра бизнес роля. По-долу може да видите и чуете в отделни статии и ВИДЕО послания всички гости, които са част от този проект от старта му преди 8 години досега. Продължаваме да ви срещаме с успешни лидери.


Марина Стефанова е доктор по социално управление и доцент в Стопански факултет към Софийския университет “Св. Климент Охридски”.
Милена излъчва спокойствие и деликатност. В същото време усещаш, че е „на мястото“ си, въпреки, че е единствената жена на висока мениджърска позиция и акционер в една от най-бързо развиващите се консултантски компании у нас Некст Консулт.
Мениджърите споделят, сезон 9
Калоян Кирилов е предприемач с около 20 г. опит в сливанията и придобиванията на компании. Автор е единствената книга на българския пазар на тема сливания и придобивания на компании (M&A) “Как да продам фирмата си?”, както и на книгата в две части “Стартъп в BG”.
Мениджърите споделят, сезон 9
Петър Торнев e директор на Технологичния център на Аксенчър в България, водеща международна компания, която предоставя широк спектър от стратегически, консултантски, технологични и операционни услуги в цифровите технологии, облачните пространства и сигурността в над 120 държави и над 40 индустрии. 
Мениджърите споделят, сезон 9
Адв. Янита Тончева е основател на консултантска компания „Модус Консулт“ ЕООД и управляващ съдружник в Адвокатско дружество „Тончева и партньори“. Ръководи Фондация „Институт за устойчиво развитие на правото“ и Фондация „За правата и развитието на децата“.
Адв. Биляна Тончева е прокурист на “Еко Глоуб” ООД, компания, създадена през 2012 г., която се занимава с консултиране, подготовка и изпълнение на европейски проекти, както в частния, така и в публичния сектор.
Мениджърите споделят, сезон 9
Безспорно един от найударените от началото на пандемията бизнеси в света, бе туризмът.
Веселин Стоянов е основател и управител на една от водещите транспортно-логистични компании в България — TRANSPRESS.
Мениджърите споделят, сезон 9
В края на 2021 г. логистичната компания Green Point Logistic реализира най-голямата сделка в България за електрически автомобили и то в сегмента на лекотоварните. Тази сделка е част и от развитието нов модел на логистичния бизнес в града.
Мениджърите споделят, сезон 9
Десислава Кръстева е Търговски мениджър и административен директор на Ирбис Аутомотив ЕООД. Компанията е лидер в подпомагането на следпродажбеното автомобилно сервизиране като осигурява консумативи, продукти и системи за автотенекеджийски и автобояджийски д