fbpx 1 от 9 автомобила, продаден по света, е Renault, Nissan или Mitsubishi | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

1 от 9 автомобила, продаден по света, е Renault, Nissan или Mitsubishi

1 от 9 автомобила, продаден по света, е Renault, Nissan или Mitsubishi

Алианъст Renault-Nissan-Mitsubishi, обяви, че общите продажби на всички членове на Алианса до 31.12.2018 г. възлизат на 10,756,875. Този резултат затвърждава лидерската позиция в продажбите на леки и лекотоварни автомобили.

Продажбите през 2018 г. са нараснали с 1.4% спрямо предходната година, като голяма част от прогреса се дължи на завишеното търсене на Renault Clio, Captur и Dacia Sandero, Nissan X-Trail/Rogue и Sentra/Sylphy, както и на Mitsubishi Eclipse Cross и XPANDER.

Ръст наблюдаваме и в продажбите на моделите, които са разработени на споделена платформа (Common Module Family (CMF)) – основна цел в средносрочния план на Алианса до 2022 г. Навлизането на Renault Kwid на повече международни пазари, както и увеличеният производствен капацитет на пикапа Nissan Frontier, който споделя елементи със съответните модели в гамата на Renault и Mercedes, също имат своя принос. 

Осезаемо по-силно търсене наблюдаваме в сегмента на лекотоварните превозни средства - Renault Kangoo, Master и Traffic, Nissan Navara и Terra, както и Mitsubishi Triton/L200. Основна част от стратегията на Алианса е да оптимизира синергията още на етап разработване, а след това и при производството с цел по-разширено присъствие на пазара и, съответно, по-добри резултати при продажбите на глобално ниво.

През 2018 г. Алиансът запазва отдадеността си на превозните средства с 0 вредни емисии. Лидерството в сегмента със 724,905 електромобила от 2010 г. насам се затвърждава, благодарение и на Renault ZOE и Nissan LEAF.

Всяка от компаниите в групата има следния принос - Groupe Renault повишава продажбите си с 3.2% до 3,884,295 бройки през календарната 2018 г. Nissan Motor Co., Ltd. осъществява продажби от 5,653,683, спад от 2.8%. Продажбите на Mitsubishi Motors Corporation възлизат на 1,218,897, ръст от 18.3% на годишна база.   

Facebook коментари