10 чуждестранни журналисти тръгват „По пътя на траките“

10 чуждестранни журналисти тръгват „По пътя на траките“

Икономическото министерсто организира тематичен журналистически тур „По пътя на траките” в България, който ще се състои от 18 до 23 октомври 2011 г. В него ще участват 10 представители на авторитетни европейски медии – по двама от Испания и Австрия и шестима от Германия.

Журналистическият тур „По пътя на траките“ е част от кампанията, с която МИЕТ популяризира потенциала на България за развитие на културния туризъм. Специфичната тема на посещението е избрана, за да повиши информираността на чуждестранните туристи за историята и тракийското наследство на страната ни – един от елементите, с които тя може успешно да конкурира туристически маршрути до други държави.

Програмата на обиколката включва едни от най-красивите и същевременно богати на история райони и обекти: тракийската гробница край Свещари, Казанлъшката гробница, други две гробници в т.нар. Долина на тракийските царе – Оструша и Голяма Косматка, Александровската гробница, тракийския скален град Перперикон и храма в Старосел. Гостите ще могат да се запознаят и с ценната колекция на Националния исторически музей.

Facebook коментари