fbpx 1.0-литровият EcoBoost на Ford печели титлата „Международен двигател на годината“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

1.0-литровият EcoBoost на Ford печели титлата „Международен двигател на годината“

1.0-литровият EcoBoost на Ford печели титлата „Международен двигател на годината“

Новият 1.0-литров EcoBoost двигател на Ford Motor Company – представен тази година в Европа най-напред във Focus – бе обявен за “Международен двигател на 2012 година.” Малкият 3-цилиндров двигател взе още 2 награди – „Най-добър нов двигател“ и „Най-добър малък двигател под 1 литър“ – на наградите на списанието за Световни технологии при двигателите и на базата на гласовете на 76 журналисти от 35 страни по света.

Това е първият път, когато Ford печели приза „Международен двигател на годината“ в 13-годишната история на конкурса. По-важното е, че 1.0-литровият двигател получи най-високия резултат в историята на наградите.
Двигателят е проектиран в техническия център на Ford в Дънтън, Великобритания и Меркених, Германия. Произвежда се в заводите на Ford в Крайова, Румъния и Кьолн, Германия.
1.0-литровият EcoBoost използва нискоинерционно турбо, за да осигури незабавна мощност при подаване на газ от ниски обороти и доставя висока мощност при обороти на турбината до 248 000.
1.0-литровият EcoBoost двигател дебютира тази година в Европа във Focus и ще се предлага също в C-MAX и B-MAX по-късно тази година. 1.0-литровият EcoBoost ще се предлага и за моделите на Ford в САЩ, Азия и Африка през следващата година.

Новият Focus с 1.0-литровия EcoBoost двигател, 100 к.с. е с най-добрия разход на гориво в класа от 4.8 л/100 км* и CO2 емисии от 109 г/км. Версията със 125 к.с. постига 5.0 л/100 км и CO2 емисии от 114 г/км.