fbpx 100 000 лв. от благогворителен бал за "Заедно в час" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

100 000 лв. от благогворителен бал за "Заедно в час"

100 000 лв. от благогворителен бал за "Заедно в час"

За пета година представители на бизнеса и известни лица от България се обединиха около мисията за осигуряване на равен достъп до качествено образование за всяко дете по време на “Благотворителния търг на звездите” на 17 ноември 2016 г. в хотел “Хилтън”. Нестандартното събитие се организира от фондация Заедно в час и Български форум на бизнес лидерите, а в тазгодишното му издание се включиха деветнадесет звезди и представители на 40 компании от различни сектори. Всички те набраха близо 100 000 лв за обучението, развитието и подкрепата на учителите по програма Заедно в час.

По време на търга гостите имаха възможност наддават за два часа от времето на обичани и уважавани популярни личности от българската култура, спорт, медии и други сфери. Като съмишленици на мисията на Заедно в час звездите ще дарят своето време като водещи на корпоративни събития, тиймбилдинг дейности и пр.

„Годините в училище са едни от най-важните за формирането на личността на човек. Затова е важно учителите да са призвани и мотивирани да бъдат такива. Само така могат да пробудят интереса на децата”, сподели верният съмишленик на Заедно в час Ненчо Балабанов, който беше водещ на търга заедно с Рафи Бохосян.

В събитието се включиха още актрисите Силвия Лулчева и Милица Гладнишка, олимпийската шампионка Мария Гроздева, младите комици от ХаХаХа Импро Театър, музикантите Хилда Казасян, Орлин Павлов, Хари Ешкенази, вокалистът на рок група Jeremy? Ерсин Мустафов, певиците Маги Джанаварова и Нора Караиванова, представители на Дерида Денс Център, чаровната създателка на “Пощенска кутия за приказки” Гери Турийска, предприемачите Леона Асланова, Цветан Лъжански и Кирил Петков, писателката Катерина Хапсали, полярният изследовател проф. Христо Пимпирев и г-жа Ирит Лилиан, посланик на Държавата Израел.

“Всичко, което постигаме, е благодарение на възможността да работим заедно с партньорите си. Учим се от тях всеки ден. Най-впечатляващите истории на успех на учителите, които развиваме, и на техните ученици са там, където с много партньори работим заедно с обща визия и в обща посока”, сподели Евегения Пеева-Кирова, изпълнителен директор на фондация Заедно в час.

„За поредна година ни събира каузата за качествено образование за всички деца. Вярваме, че в днешната икономика на идеите развиването на огромния потенциал на младите хора повече от всякога е фактор за успех. Инвестицията в тях е инвестиция в бъдещето на страната. Надяваме се заедно да допринесем за това България да има образовани, способни, знаещи и можещи млади хора”, коментира Ираван Хира, председател на БФБЛ.