fbpx 100 автомобила Dacia Spring стават част от мрежата на SPARK | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

100 автомобила Dacia Spring стават част от мрежата на SPARK

Услугата за споделена мобилност с електрически автомобили SPARK добавя 100 автомобила Dacia Spring към автопарка си в България. С новите коли общата бройка автомобили, които потребителите на SPARK в София и Пловдив могат да ползват, достига над 650. Те ще са в най-търсения бюджтен ценови сегмент и ще помогнат за частично покриване на нарастващата нужда от достъпен, удобен и екологично чист транспорт след преминаването на пандемията. 

 За нас е удоволствие да си партнираме със SPARK и да обогатим техния автопарк с електрическия модел на Dacia. Spring е абсолютен лидер сред електромобилите на българския пазар за 2022 г. и сега, благодарение на мрежата на SPARK, ще може да достигне до още повече потребители. Освен екологично чиста градска мобилност Spring предоставя и безпрецедентна енергийна ефективност, потвърдена по-рано този месец от Green NCAP. Организацията обяви модела за най-екологичния автомобил с най-нисък отпечатък върху околната среда, което го прави изключително подходящ за оператори на споделена мобилност. Емил Гърнев, търговски директор на Кеос София, официален вносител на Renault и Dacia в България.

Dacia Spring е компактен четириместен градски автомобил. Разполага с 25 kWh батерия, която му осигурява до 300 км пробег в градски условия с едно зареждане. По-рано тази година Green NCAP обяви модела за най-екологичния автомобил, а през 2022 г. това е най-продаваният електромобил в България. Dacia Spring е четиринадесетият модел, който SPARK представя в автопарка си България, а в Румъния тя е част от автопарка на услугата вече повече от година. Dacia Spring е най-продаваният модел електрически автомобил в България за 2022 г.

Много сме щастливи, че отново можем да обявим увеличение на автопарка си и то в значителни размери. Последните три години бяха много предизвикателни за всички аспекти на икономиката, което несъмнено рефлектира върху потребителското поведение и спецификите на градската мобилност. Фактът, че добавяме 100 автомобила наведнъж показва ясно, че сме навигирали успешно през този период и сме целеустремени към нови етапи на развитие на услугата SPARK. Новите коли ще ни позволят да наситим зоните ни с още повече налични за ползване автомобили и ще помогнат да бъдат посрещнати нарастващите потребителски нужди и търсене. Това е само началото на планираното за тази година разширяване на автопарка, което ще бъде съчетано с много подобрения и иновации в услугата. Димитър Стоянов, Изпълнителен директор на SPARK България.

Като част от стратегията за подобряване на потребителската удовлетвореност, SPARK значително разширява капацитета по обслужване на клиенти, както и внедрява технически решения, които по категоричен начин ще позволяват засичане на тютюнопушене и замърсяване на колите, с цел корекция поведението на недобросъвестните потребители. През декември миналата година беше извършена оптимизация на тарифните планове, като бяха въведени пакети за дългосрочен наем на електромобили от една страна, както и почасова тарифа в полза на потребителя от друга, позволяваща още по-достъпно ползване на колите за ежедневни градски пътувания. Това е поредна стъпка в посока на налагане на услугата като масова алтернатива за градска мобилност, към което са насочени усилията на компанията. Бъдещите плановете за това включват и нови функционалности за пълен и неограничен достъп за определен период чрез фиксиран абонамент, превръщайки SPARK в първата за България компания предлагаща мобилността като услуга в пълния смисъл (Mobility as a service - MaaS).