fbpx 13-ти награди от Дарителската програма на Мото-Пфое | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

13-ти награди от Дарителската програма на Мото-Пфое

13-ти награди от Дарителската програма на Мото-Пфое

За 13-и път МОТО-ПФОЕ финансира проекти за опазване на природното многообразие и културно-историческата идентичност на страната ни.

Проектът на Националния исторически музей, Тракийска владетелска резиденция на връх „Кози грамади” край с. Старосел, община Хисаря, с автор д-р Иван Христов и екипа на НИМ получи голямата награда от 10 000 лв., почетен плакет и диплом на Дарителската програма на МОТО-ПФОЕ за 2010 г.

През тази година в програмата се включиха общо 79 проекта от цялата страна, в двете категории – опазване на околната среда (34 участници) и културно наследство (45 участници). По преценка на журито, освен националния победител, бяха определени и две поощрения. Наградите се връчиха на победителите на 27.05.2010 г. по време на официална церемония в Софийска Градска Художествена Галерия.
Основна цел на Дарителската програма винаги е бил стремежът, освен финансово, тя да подкрепи с разгласа усилията на множество институции, колективи и индивиди да съхранят националната ни уникалност и идентичност.
Поощрения в размер на 5 000 лева и почетен плакет получиха следните два проекта:
Изграждане на център за размножаване на сухоземни костенурки край град Драгоман – Сдружение за дива природа „Балкани”, автор Марта Димитрова и „Девойко мари юбава” – ССУ с ДГ за деца с увреден слух „Проф. Д-р Дечо Денев”, София с автор – Севдeлина Джонгарска.