fbpx 132 години от създаването на военноморските сили | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

132 години от създаването на военноморските сили

С тържествено събрание ще бъде отбелязана сто тридесет и втората годишнина от създаването на българския военен флот.  Събранието ще бъде открито от командира на ВМС контраадмирал Пламен Манушев. Министър Ангелов и генерал Симеонов ще наградят военнослужещи и цивилни служители от Военноморските сили за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните си задължения и доказани професионални и личностни качества. Те ще поздравят военнослужещите и служителите по повод празника на ВМС.

На 14 август от 9 ч. на Морската гара във Варна ще се проведат ритуали по тържествено вдигане на флага на Военноморските сили и по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от „Випуск – 2011” на Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров”.

Министър Ангелов ще връчи диплома и пагоните на първенеца на „Випуск - 2011” курсант-мичман Николай Живков Станев, който завършва Висшето военноморско училище, специалност “Корабоводене за ВМС”, с общ успех от курса на обучение “Отличен - 5.77”. Първенците по специалности ще получат своите дипломи и пагони от началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и от командира на ВМС контраадмирал Пламен Манушев.

По повод празника на ВМС фрегата „Верни” и корвета „Решителни” ще бъдат отворени за посещение от гражданите и гостите на Варна от 11.30 ч. до 14 ч. на 14 август.