fbpx 14 световни премиери пред широка публика на Автомобилен салон София 2022 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Автомобилен Салон София 2022

14 световни премиери пред широка публика на Автомобилен салон София 2022

Българската публика в София ще е първата в света, която ще види премиерите на 14 нови модели автомобили по време на Автомобилен салон София 2022, който отваря врати на 3 юни в Интер Експо Център, когато е денят за представители на медиите, а за посетители на 4 юни от 10ч и ще продължи до 12 юни.

Ето автомобилите, които ще направят своето първо представяне пред широка публика имено в София: Citroen C5 X, DS 9, KIA Niro, Mazda CX-60, Mercedes SL, Mercedes EQE, Opel Astra,Renault Megane E-TECH, Renault Austral, SsangYong Korando e-Motion, Skoda Enyaq Coupe RS iV, Subaru Solterra, Toyota bZ4X, Volkswagen ID.5 GTX, Volvo C40 Electric.

32 автомобилни бранда ще бъдат представени на Автомобилен салон София 2022. В залите на Интер Експо Център ще бъдат изложени 189 експоната. Няма да има щанд без електрифициран модел. Чисто електрическите ще бъдат 33, хибридните – 70 и те заедно надвишават бройката на конвенционалните модели с ДВГ, които ще бъдат 86. Досега никога автомобилите с алтернативно задвижване не са превъзхождали като бройка колите със стандартни двигатели.

Така 25-то юбилейно издание на автомобилен салон София се очертава да бъде най-мащабната и впечатляваща витрина на автомобилната индустрия не само на Балканите, но и на Стария континент.  Освен тези автомобили, които за първи път ще дефилират пред публика, ще има и огромен брой нови модификации, фейслифт и технологични иновации.

И още нещо любопитно: въпреки че преди месеци имаше мото изложение, сега на автосалона за първи път в България ще се появи още една легенда на 2 колела – чисто новият Honda Super Cub - най-продаваното МПС на планетата. В 16 фабрики по света са произведени и продадени над 100 милиона бройки в 160 страни – тези параметри чудесно описват Super Cub като легенда, жива още от 1958 г., която сега се възражда в гамата на японската марка.

„Предстоящото 25-то юбилейно издание на София Мотор Шоу тази година не е просто едно изложение с регионално значение от календара на OICA. Тази година са организирани само седем големи автосалона в света и само два от тях ще са в Европа – нашето през юни и в Париж през есента. Това превръща софийското изложение в събитие от европейски, защо не и световен мащаб. Нашият бранш е вече дълбоко навлязъл в най-голямата трансформация, откакто съществува. Затова и акцентът на изложението са екологичните автомобили с алтернативни задвижвания – чисто електрически или с различни типове хибридни системи. С всеки изминал ден те са все повече сред нас.“ , каза Храбрин Иванчев, председател на управителния съвет на ААП. 

Феновете на автомобилите ще могат и да ги тестват - повече от 100 автомобила за тест драйв ще са налични, голяма част от тях електрически и хибридни.

С попълването на Анкетна карта посетителите ще могат да участват и в томбола с голямата награди чисто нов автомобил като изборът е между Ford Puma, KIA Stonic, Skoda Fabia и Peugeot 208.

Цените на входните билети за Автомобилен салон София 2022 са:

Възрастни Премиерен ден - 35 лв.

Възрастни понеделник-петък - 10 лв.

Възрастни събота/неделя - 12 лв.

Възрастни след 17:00 - 8 лв.

Ученически от 8 г. до 16г. - 6 лв.

Ученически след 17:00 - 4 лв.

Семеен билет 2+2 понеделник-петък - 22 лв.

Семеен билет събота/неделя - 25 лв.

Деца до 7г. - безплатно

Групов билет 5 +(понеделник-петък) /1бр.- 8лв

Групов билет 5 +(събота-неделя) /1бр.- 10 лв

Хора с увреждания - безплатно