fbpx 14 световни премиери пред широка публика на Автомобилен салон София 2022 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

14 световни премиери пред широка публика на Автомобилен салон София 2022

Водеща снимка
Да

Автомобилен Салон София 2022

14 световни премиери пред широка публика на Автомобилен салон София 2022

Българската публика в София ще е първата в света, която ще види премиерите на 14 нови модели автомобили по време на Автомобилен салон София 2022, който отваря врати на 3 юни в Интер Експо Център, когато е денят за представители на медиите, а за посетители на 4 юни от 10ч и ще продължи до 12 юни.

Ето автомобилите, които ще направят своето първо представяне пред широка публика имено в София: Citroen C5 X, DS 9, KIA Niro, Mazda CX-60, Mercedes SL, Mercedes EQE, Opel Astra,Renault Megane E-TECH, Renault Austral, SsangYong Korando e-Motion, Skoda Enyaq Coupe RS iV, Subaru Solterra, Toyota bZ4X, Volkswagen ID.5 GTX, Volvo C40 Electric.

32 автомобилни бранда ще бъдат представени на Автомобилен салон София 2022. В залите на Интер Експо Център ще бъдат изложени 189 експоната. Няма да има щанд без електрифициран модел. Чисто електрическите ще бъдат 33, хибридните – 70 и те заедно надвишават бройката на конвенционалните модели с ДВГ, които ще бъдат 86. Досега никога автомобилите с алтернативно задвижване не са превъзхождали като бройка колите със стандартни двигатели.

Така 25-то юбилейно издание на автомобилен салон София се очертава да бъде най-мащабната и впечатляваща витрина на автомобилната индустрия не само на Балканите, но и на Стария континент.  Освен тези автомобили, които за първи път ще дефилират пред публика, ще има и огромен брой нови модификации, фейслифт и технологични иновации.

И още нещо любопитно: въпреки че преди месеци имаше мото изложение, сега на автосалона за първи път в България ще се появи още една легенда на 2 колела – чисто новият Honda Super Cub - най-продаваното МПС на планетата. В 16 фабрики по света са произведени и продадени над 100 милиона бройки в 160 страни – тези параметри чудесно описват Super Cub като легенда, жива още от 1958 г., която сега се възражда в гамата на японската марка.

„Предстоящото 25-то юбилейно издание на София Мотор Шоу тази година не е просто едно изложение с регионално значение от календара на OICA. Тази година са организирани само седем големи автосалона в света и само два от тях ще са в Европа – нашето през юни и в Париж през есента. Това превръща софийското изложение в събитие от европейски, защо не и световен мащаб. Нашият бранш е вече дълбоко навлязъл в най-голямата трансформация, откакто съществува. Затова и акцентът на изложението са екологичните автомобили с алтернативни задвижвания – чисто електрически или с различни типове хибридни системи. С всеки изминал ден те са все повече сред нас.“ , каза Храбрин Иванчев, председател на управителния съвет на ААП. 

Феновете на автомобилите ще могат и да ги тестват - повече от 100 автомобила за тест драйв ще са налични, голяма част от тях електрически и хибридни.

С попълването на Анкетна карта посетителите ще могат да участват и в томбола с голямата награди чисто нов автомобил като изборът е между Ford Puma, KIA Stonic, Skoda Fabia и Peugeot 208.

Цените на входните билети за Автомобилен салон София 2022 са:

Възрастни Премиерен ден - 35 лв.

Възрастни понеделник-петък - 10 лв.

Възрастни събота/неделя - 12 лв.

Възрастни след 17:00 - 8 лв.

Ученически от 8 г. до 16г. - 6 лв.

Ученически след 17:00 - 4 лв.

Семеен билет 2+2 понеделник-петък - 22 лв.

Семеен билет събота/неделя - 25 лв.

Деца до 7г. - безплатно

Групов билет 5 +(понеделник-петък) /1бр.- 8лв

Групов билет 5 +(събота-неделя) /1бр.- 10 лв

Хора с увреждания - безплатно