fbpx 15 успешни години за Рено Нисан България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

15 успешни години за Рено Нисан България

На специално събитие пред медии Рено Нисан България отбеляза 15 години от създаването си. Компанията отпразнува юбилея си чрез кампания, припомняща постиженията на марките Renault, Dacia и Nissan, за своите служители и партньори.

 

„През годините компанията се утвърди на българския автомобилен пазар. Позиционирахме и трите марки на челни позиции по продажби, развихме устойчив модел на след-продажбено обслужване, диктуваме стандартите в обслужването на клиенти и се наложихме трайно и консистентно в съзнанието на потребителите посредством отличаващи се рекламни кампании и събития“, сподели Емил Гърнев, генерален мениджър Renault & Dacia

„Отправили сме поглед напред към предизвикателствата на времето, но неизвестността не ни плаши, защото ние имаме основите, върху които ще можем да изградим устойчиво бъдеще. Смело вървим към трансформация на бизнеса, която е необходима, за да отговорим на нуждите на нашите клиенти през утрешния ден.“, каза Камен Илчев, генерален мениджър Nissan

За последните 4 години марките Renault, Dacia и Nissan отбелязват консистентно растящ кумулативен пазарен дял. През предизвикателната 2020 г. запазва доброто си представяне и към месец септември постига почти 30% пазарен дял. Според статистиката шест от десетте най-продавани модели автомобили в България са на трите марки – Nissan Qashqai с 1214 регистрации, Renault CLIO с 1111 регистрации, Dacia Dokker с 843 регистрации, Dacia Duster с 772 регистрации, Renault MASTER с 516 регистрации и Dacia Sandero с 420 регистрации.

Рено Нисан България жъне безпрецедентен успех и в областта на лекотоварните автомобили. От лансирането си през 2012 г. Dacia Dokker предизвиква фурор и бързо се превръща в лидер в сегмента на вановете в България. Този успех е продължен до 2020 г. и моделът заема трето място с близо 850 регистрирани автомобила. От своя страна Renault Master владее сегмента на бусовете, консистентно увеличавайки продажбите си през последните четири години (464 продажби за 2016 г., 498 продажби за 2017 г., 638 продажби за 2018 г. и 759 продажби за 2019 г.). Разнообразието от лекотоварни решения, предложени от Рено Нисан България, е допълнено от Nissan Navara. Модел с над 20-годишна история, Nissan Navara е доказал своите качества и поддържа добри позиции в сегмента на пикапите.

Голяма част от успеха на Рено Нисан България се корени в стратегическите и лоялни партньори, с които компанията работи през годините. С откриването на своята 21-ва локация в края на 2019 г. оторизираната мрежа търговски представителства на компанията става най-голямата в България.

През 2016 г. Рено Нисан България прави важна крачка в развитието на гамата си финансови продукти сключвайки стратегическо партньорство със Сожелиз България.

С поглед към бъдещето и желание да допринесе за качественото развитие на нови таланти в бранша, от 2016 г. Рено Нисан България поддържа друго значимо дългосрочно партньорство – с Технически университет – София.

От години марката Renault насочва вниманието на обществото към безопасността на пътя чрез различни кампании със социална отговорност. Основна цел на компанията е да постигне устойчива мобилност, благодарение на която хората да се придвижват по-безопасно и по-екологично.

Основна роля по пътя към тази цел има образователната програма „Безопасност и мобилност за всички“ и нейният модул „Пътят и аз“, насочен към най-малките. Програмата включва набор от материали за работа в клас и запознава децата от 7 до 11 години с основни понятия в областта на околната среда и пътна безопасност.

С лансирането на първия off-road модел на Dacia в България, през 2010 г., за всеки закупен Duster в страната, компанията засажда по едно дърво в Акациевата Горичка на Dacia Duster. Горичката е създадена край село Смочево, община Рила, съвместно с Национална Асоциация Зелена Сърница, заради подходящите условия за развитието на бялата акация и нуждата от подпомагане на пчеларството в района.

През 2020 г. Dacia обявява ангажираността си по отношение на справедлива търговия и насърчава устойчивост по отношение на локалните производство и дистрибуция на български продукти. Марката стартира дългосрочно партньорство с първия хранителен кооператив в България - Кооперация “Хранкооп - София”. Партньорството е част от редица инициативи, с които Dacia България се обвързва, под наслов “Българите обичат Dacia, Dacia обича България”.