fbpx 16 интересни факта за телевизията по света | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

16 интересни факта за телевизията по света

Зимата официално е тук и с нея дойде времето на ароматните топли напитки, меките завивки и дългите маратони пред телевизора. За тези приятни моменти, прекарани удобно на дивана пред екрана, ви предлагаме 16 интересни факта за телевизията по света, които вероятно не знаете.

1. Скорошно проучване на Samsung разкрива, че най-гледаните предавания се оказва, че не са реалити форматите или сапунените сериали, а документалните филми – това показва скорошно проучване на Samsung . Според 41% от отговорилите определят този тип съдържание е най-предпочитано.

2. Базирайки си на предното заключение, не е изненада че най-гледаното шоу в глобален мащаб е „Синята планета II“ (Blue Planet II), с 14,1 милиона зрители.

3. Междувременно, “Strictly Come Dancing” отвява конкуренцията при най-популярните реалити формати.

4. Когато говорим за тези пред камерата, САЩ е домът на най-добре платените телевизионни звезди. Според Forbes, д-р Фил е най-високо платеният водещ в света с печалба от 79 милиона долара. 

5. София Вергара е най-високо платената актриса в телевизията с печалба от 41,5 милиона долара.

6. Ким Кардашиян е определена за най-добре платената реалити звезда с 51 милиона долара печалба.

7. Новият хит на Netflix, „Короната“ (The Crown), е най-скъпата продукция до сега с бюджет за заснемане от 130 милиона долара.

8. Американският сериал „Военнополева болница“ (M*A*S*H) държи рекорда за най-гледан епизод, като последната серия от поредицата е била видяна от 103 милиона зрители.

 

9. В момента гледаме телевизия повече от всякога, като една пета от запитаните отговарят, че сега гледат повече телевизия в сравнение с преди пет години благодарение на технологията при поискване (on-demand) …

10.  …и любовта ни към ТВ маратоните. “Игра на тронове” (Game of Thrones) бе определен в това проучване като предаването, което най-често гледаме в ТВ маратон. В допълнение, сериалът е и на челна позиция, когато говорим за най-чакан следващ сезон на ТВ предаване.

11. Става ясно и че разногласията относно какво да се гледа по телевизията вече са минало, като повечето домакинства вече имат повече от един телевизор.

12. Размерът също е от значение! Средният размер на телевизорите в глобален аспект е 40 инча.

13. 25% от телевизорите, продадени през 2016 г., са били с размер 50 инча.

14. 90% от анкегираните твърдят, че биха искали екран с големина 60 инча.

15. До момента Samsung са продали 427 милиона телевизора по света.

16. Ние прекарваме средно 8 години от живот си в гледане на телевизия!