fbpx 2009-та може да бъде и успешна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

2009-та може да бъде и успешна

2009-та може да бъде и успешна

Такава е ретроспекцията на изминаващата година за Ситроен в България

Въпреки трудната за автомобилния бизнес година с драстичен спад на продажбите от над 50%, официалният представител на Ситроен за България Автомотор Корпорация АД отчита изминаващата 2009-та като успешна. Основната посока на развитие беше повишаване качеството на предлаганите услуги и запазване на пазарната позиция. В 23-те центъра на територията на страната са продадени близо 2 000 автомобила, от които 1 500 леки и 500 лекотоварни. Така Citroën бележи ръст в общия пазарен дял от 6,13% на 7,35%.
През 2009 г компанията представи и своята изцяло обновена интернет страница, която взе участие на ежегодния конкурс БГ Сайт, за който спечели 2 – ро място в категорията Корпоративен сайт на Citroën. След пускането на новата визия на сайта бяха организирани онлайн игри с много награди, които предизвикаха огромен посетителски интерес.

Като социално отговорен член на обществото фирмата взе участие и в редица културни и обществени мероприятия. Автомотор Корпорация, в ролята си на официален превозвач, подкрепи и тази година Празниците на Изкуствата Аполония в Созопол; Коледния Новогодишен Фестивал организиран от НДК. В края на годината компанията участва и на Годишния Коледен Благотворителен Базар, организиран от Благотворителната Фондация към Международния Женски Клуб. Бяха предоставени мини автомобилчета Citroën, които се предлагаха на френския щанд и се харесаха от всички посетители на базара. Фирмата бе спонсор и на културни мероприятия, организирани от Френския Културен Институт към посолството на Република Франция в София.
Традиционно Автомотор Корпорация присъства на спортни мероприятия и ралита през годината. Фирмата подпомага отбора на Астра Рейсинг с пилот Екатерина Стратиева, която се състезава с Citroen C2 R2 Max.

През февруари, Automobiles Citroën представиха на света своята нова корпоративна идентичност и подпис и поеха ангажимент към подобряване на взаимоотношенията с клиентите. Тази година бе лансиран моделът C3 Picasso. Както и новият С3, и първият автомобил от новата гама на Марката - DS 3. На 22 ноември беше открито ново 12-минутно светлинно шоу върху Айфеловата кула. Citroën се присъедини към това голямо събитие като един исторически партньор заедно с новият С3.
През септември, октомври и ноември 2009 г. Citroën чества и своята 90 годишнина под мотото „Креативност и иновации”. За юбилея бяха подготвени ексклузивни ценови оферти на автомобилите във всички държави. По случай годишнината беше организиран и първият турнир по мини футбол и тенис турнир за аматьори. Участие взеха отбори на медиите и два отбора на Автомотор Корпорация.
Двойният шеврон записа и нов ред в богатия си списък от спортни награди – за шести пореден път първото място в Световния рали шампионат беше завоювано от Себастиан Льоб.


 

Facebook коментари