fbpx 4000 безплатни Wi-Fi зони в цяла България до края на 2013 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

4000 безплатни Wi-Fi зони в цяла България до края на 2013

До края на 2013 г. в България вече ще има над 4000 точки за свободен интернет достъп, съгласно стратегията на VIVACOM за повсеместното покритие с безжичен интернет на обществени места в цялата страна. Това стана ясно днес по време на конференцията „Дигиталният дневен ред на Европа – реалност или все още предизвикателство?”, която събра на работна среща цифровите шампиони на Европа с представители на българското правителство и бизнес средите, за да обсъдят въпроси за бъдещето на информационните технологии.

До момента в партньорство с администрацията и бизнеса телекомът е осигурил свободен интернет достъп до над 3000 обществени места в цяла България. Сред най-популярните места, са всичките близо 200 магазина от мрежата на телекома, летище София, петте най-големи гари в страната (София, Пловдив, Варна, Бургас и Горна Оряховица), както и линии на междуградски автобуси и коли на таксиметрови компании, вериги ресторанти, бензиностанции, банкови офиси и др.

Специален гост на конференцията, организирана от българския цифров шампион Гергана Паси, беше вицепрезидентът на Европейската комисия Нели Крус, с която бяха обсъдени българският и европейският опит в ИКТ сектора и възможностите ЕС да се превърне в място на свободния, бърз и достъпен интернет. Дискусията засегна още въпроси като кога ще навлязат технологиите в българското училище и какво правят държавите, за да осъвременят своите администрации.