fbpx 41% ръст на продажбите на Opel в България през 2023 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

41% ръст на продажбите на Opel в България през 2023 г.

Opel запази успешния възходят тренд от предходната 2022 г. и постигна отлични резултати в България през 2023 г., като отбеляза ръст от близо 20% на пазарен дял постигайки 3,81%. Продажбите на нови автомобили, пътнически и лекотоварни, марка Opel са се увеличили с над 41% през 2023 г. в сравнение с 2022 г.

Най-впечатляващи обаче са резултатите при електрическите автомобили - 711,54%). Този ръст е обуславен от ключови за бранда сделки - добавянето на модел Opel Corsa Electric в автопарка на компанията за споделена мобилност Spark и Българската телеграфна агенция (БТА), една от първите обществени институции, които електрифицираха автопарка си закупувайки 30 броя автомобили Opel Mokka Electric.

Всичко това се случва на фона на глобален ръст от 15% на Opel - това е най-високият процент на растеж от повече от 20 години. Глобалните продажби достигнаха до около 670 000 автомобила, давайки на германския производител най-голям брой регистрации през последните четири години.

Електрическите превозни средства с батерии (BEV) са изключително добре приети от потребителите. Около 90 000 продадени BEV представляват значително увеличение от 22% в сравнение с предходната година. Тези впечатляващи резултати затвърждават успеха по пътя на пълна електрификация на бранда Opel.

Миналата година Opel отбеляза силен растеж извън пазарите на ЕС 29 и увеличи продажбите с около 62% до общо 101 000 автомобила. Това съответства на 15% от общите продажби на марката.

Продажбите на Astra и Grandland са нараснали с 57%. Corsa отново доказа, че е бестселър. В двата най-големи пазара за марката, Германия и Обединеното кралство, моделът беше най-предпочитания избор в B-сегмента.