fbpx 65-годишно уиски е звездата на Уиски Фест София 2016 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

65-годишно уиски е звездата на Уиски Фест София 2016

65-годишно уиски е звездата на Уиски Фест София 2016

Над 300 вида уиски – известни и недотам познати брандове се събраха под един покрив за петият Уиски Фест София. До 30 октомври 2016 г. в Sofia Event Center гостите ще могат да избират и опитат сред лимитирани серии, иновации и ексклузивни предложения.

Началото на Уиски Фест София 2016 бе оповестено от посланиците на САЩ и на Ирландия и заместник-посланика на Великобритания, за поредна година засвиделствали признателността си към значимостта на уиски културата в България.

Заедно с тях в София са и 11 световни бранд уиски посланици, които в дните ще проведат майсторски класове и ще демонстрират новости в консумацията на кехлибарените напитки.

Звездата на феста е 65-годишният едномалцов скоч на Macallan, който привлича погледите в красив и майсторски изработен декантер на френската компания за ювелирен кристал Lalique. Неподражаемият дух на това колекционерско уиски с цвят на тъмен орех ще се усети само от отличници: всеки един от 450-те кристални декантера със силует на парфюм в ръчно изработена кутия от дърво, мед, фин италиански набук и зелена кожена подплата струва скромните 65 хил. лева – по една чиста хилядарка за всяка година, а по-интересното е, че изложената бутилка вече е намерила своят собственик в България.

За първа година Уиски Фест София представя на своите почитатели отделна зала, в която те имат възможността да се насладят на различни видове ром и коняк.

Всеки посетител може да опита и от специално подбрани деликатесни сирена – като всяко от тях е прекрасно допълнение към представените в основната зала уискита.

Facebook коментари