fbpx 66 хил. дарение за реставрацията на Паметника на връх Шипка | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

66 хил. дарение за реставрацията на Паметника на връх Шипка

66 хил. дарение за реставрацията на Паметника на връх Шипка

66 403,15 лв. общо бяха дарени за реставрацията на Паметника на връх Шипка чрез националната кампания „Ние обичаме България“, организирана от BILLA България. Първата част от дарението бе от постъпленията от благотворителния концерт „Звезди пеят за България“, който се проведе през май тази година в „Арена Армеец“. Тогава бе събрана сума от над 52 000 лв. Втората част бе събрана от продажбата на брандирани тениски с едни от най-емблематичните български туристически обекти, както и 1% от продажбите на всички сертифицирани по БДС български млечни храни в магазините на веригата в периода 02.06 – 29.06.2016 г.

Грандиозният концерт „Звезди пеят за България“ ще бъде излъчен по bTV на 6 септември от 20,00 ч. като част от празничната програма. В него взеха участие едни от най-обичаните български групи и изпълнители: „Сигнал“, D2, Поли Генова, Веселин Маринов, Тони Димитрова, LaTiDa и „Бон-Бон“, Нели Рангелова, Панайот Панайотов, Мариана Попова, Преслава Пейчева и Веси Бонева. Всички те се включиха безвъзмездно в инициативата и подкрепиха възстановяването на паметника заедно с над 9000 българи, посетили звездното музикално събитие. Зад инициативата застанаха и Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на земеделието и храните, Министерството на младежта и спорта и Столична община.

Националната кампания „Ние обичаме България“, част от която бе концертът, ще се провежда всяка година и ще подкрепя различни туристически обекти, нуждаещи се от неотложна поддръжка и защита. В момента тече обсъждането кой ще бъде следващият обект, подпомогнат от кампанията.