fbpx 66 нови учители по програма Заедно в час | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

66 нови учители по програма Заедно в час

Стартира петият пореден Летен институт на фондация Заедно в час, в който се включват 66 нови учители по програмата. По време на петседмичното интензивно обучение те ще извървят първите стъпки към превръщането си в лидери на образователната промяна в България.

В рамките на Летния институт новите учители ще приложат на практика своите лидерски умения и ще усъвършенстват тънкостите на ефективното преподаване. Учителите ще се научат как да планират своите уроци и групови дейности с учениците, как да мотивират учениците в класната стая, как да работят с техните родители, как успешно да водят трудни разговори и да управляват времето си. В разнообразните обучителни модули те ще се ръководят от организационните ценности на програмата – предприемачески дух, фокус върху дългосрочното въздействие, постоянно учене, ефективно сътрудничество, професионализъм, уважение и скромност.

През последните три седмици на института младите учители-лидери ще преподават на повече от 400 ученици между 1 и 12 клас в Лятната академия за успех и забавления, организирана от Заедно в час. Освен да подпомагат за напредъка им по различни учебни предмети, учителите ще организират забавни и образователни мероприятия, с които да покажат на учениците, че ученето може да бъде интересно и мотивиращо.

След приключване на Летния институт новите 66 учители по програмата ще влязат по-уверено в класните стаи, които вече ги очакват, за да осигурят едно по-добро бъдеще на българските деца.