fbpx 80% от спортуващите в България се връщат в залата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

80% от спортуващите в България се връщат в залата

Водеща снимка
Да

80% от спортуващите в България се връщат в залата

80% от активно спортуващите в България вече се връщат в спортните зали и фитнесите. Това показват данните на компания Бенефит Системс България, която предоставя карти за спорт у нас. Прогнозата обаче е, че ако ситуацията в страната се задържи стабилна, браншът ще се върне към нормалната си работа от преди пандемията през 2022 г.

Тенденцията се подкрепя и от проучване, проведено сред бизнес клиентите на Бенефит Системс България – интервюирани са 1362 респонденти. 90% от запитаните оценяват карта MultiSport като полезна за служителите мотивационна придобивка, а 81% от клиентите на компанията твърдят, че служителите им продължават да ползват карти MultiSport в условията на пандемия, когато противоепидемичните мерки позволяват това.

Бенефит Системс подпомага и своите партньори - спортните обекти, в няколко направления. Благодарение на промяната в ДДС за спортни услуги от 20 на 9%, която влезе в сила през август 2020, компанията увеличи нетната цена, която заплаща към своите партньори. Така Бенефит Системс подкрепи фитнес индустрията с близо 2 млн. лв. и се ангажира още по-активно с подкрепа на бизнеса, за да гарантира по-бързото му възстановяване от кризата.