fbpx Acronis дари компютри на училището в село Дамяница | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Acronis дари компютри на училището в село Дамяница

Основното училище “Св.Св. Кирил и Методий” в село Дамяница, област Благоевград получи 15 компютъра, подарени от Acronis, световен лидер в кибер защитата. Този подарък е с образователна цел и от него ще имат възможността да се възползват повече от 120 ученици от училището, получавайки възможност за създаване на знания и умения в областта на съвременните технологии и  по-добра подготвка за постигане на успех в съвременния все по-свързан свят.

Основано през 1919 година, основно училище “Св.Св. Кирил и Методий” е едно от най-старите образователни институции в Пиринския регион. Повече от 120 ученика – не само от село Дамяница, но и от другите съседни села Ново Делчево и Левуново- в момента посещават училището, в което преподават 15 учители.

"Благодаря на ръководството на фирма „Акронис България“ ЕООД, гр.София, и на целия и екип от мое име и от името на учителския ни колектив , за дарената компютърна техника,” каза Павел Ерменков, Директор на основно училище “Св.Св. Кирил и Методий” в село Дамяница. “Дарената техника ще се постараем да бъде ползвана максимално интензивно, чрез изграждане на компютърен кабинет за работа на деца с по-напреднали възможности. Декларирам, че дарението ще бъде управлявано по най-добрия начин! Благодаря Ви още веднъж!"

Всички дарени компютри са напълно оборудвани със слушалки и софтуер, за да се гарантира ефективност на обучението.

“Радваме се, че можем да подпомогнем обучението и дигиталната грамотност на децата в района,” каза Пламен Тошев, Управител на Акронис България. “Това дарение ще помогне на учениците от основно училище “Св.Св. Кирил и Методий” за получаване на устойчиво, всеобхватно образование и придобиване на компютърни умения, необходими за постигане на успех в съвременния свят.”