fbpx Acronis и A1 България пускат нови решения за киберзащита и бекъп на бизнеса | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Acronis и A1 България пускат нови решения за киберзащита и бекъп на бизнеса

A1 България и Acronis обявиха партньорството си за старта на Acronis Cloud Data Center в София. Глобалният лидер в киберзащитата Acronis избра центъра за данни на А1 за колокиране на най-новия от своите 111 облачни дейта центрове по света. Платформата Acronis Cloud Infrastructure предоставя достъп на доставчиците на услуги до пълен набор от решения за бекъп и киберзащита. Благодарение на това бизнес клиентите на А1 ще могат да се възползват от услугата A1 Cyber Backup - интелигентно решение, което интегрира бекъп на данни, устройства и приложения, бързото им възстановяване в случай на инцидент, AI базирана защита от криптовируси и опасен софтуер, и инструменти за отдалечено управление в едно.

Acronis избра А1 Data Center за локация на своя облачен дейта център за региона на Източна Европа поради отличната му геолокация и репутацията на A1 България като доверен партньор и водещ доставчик на телекомуникационни и ICT услуги в страната. A1 Data Center осигурява надеждно и сигурно колокиране на ИТ инфраструктура и услуги по отдалечена поддръжка. Сървърните помещения са специално проектирани за съхранение на ИТ и телекомуникационно оборудване, и осигуряват прецизна климатизация, високо ниво на защита от физически повреди и природни бедствия 24/7/365, благодарение на внедрената система за управление и мониторинг.

“Една от основните цели на А1 е да предостави на компаниите, публичните организации и обществото технологични решения за техните бизнес нужди. За да постигнем това, ние комбинираме опита на висококвалифицираните ни инженерни кадри с know-how на нашите партньори, които са сред водещите технологични компании в света. Горд съм да приветствам Acronis сред тях. Твърдото ми убеждение е, че заедно A1 и Acronis могат да предоставят на българския бизнес удобен и надежден начин за управление на нуждите им от киберсигурност и защита от загуба на данни,” коментира Михаил Семерджиев, старши мениджър в направление „Маркетинг“, А1 България.

“С нашата глобална мрежа от центрове за данни ще можем да отговорим на огромния обем от данни и да доставим нашите най-добри решения за киберзащита на доставчиците на услуги и техните клиенти,” каза Иван Дудин, регионален директор „Продажби“ в Акронис.

Глобалната мрежа от дейта центрове на Acronis вече включва локации в САЩ, Великобритания, Швейцария, Лихтенщайн, Франция, Германия, Испания, Израел, Япония, Австралия, Канада, Бутан, Бразилия, Гърция, Южна Корея, Португалия, Чехия, Полша, Дания и Сингапур. С новия дейта център в София доставчиците на услуги в България ще могат да съхраняват критични за бизнеса данни на своите клиенти локално на територията на страната. Доставчиците на управлявани услуги също ще могат да се възползват от пълната гама облачни решения и решения за киберзащита, достъпни чрез платформата Acronis Cyber Cloud  

Всички дейта центрове на Acronis са проектирани да отговарят на корпоративните и регулаторни изисквания. Global/local Initiative, както беше обявена на Acronis Global Cyber Summit 2020, дава възможност на партньорите на Acronis да предлагат услугите си глобално, да се възползват от географското им резервиране и да добавят стойност локално според, спецификите на всеки пазар. Тя покрива и изискванията за бързо възстановяване след възникнал инцидент за българските доставчици и клиенти, предлагани на конкурентни цени. В резултат на това доставчиците на услуги ще отговорят на постоянно нарастващите изисквания за съответствие с регулациите в бранша, сигурността на данните и за постигане на висока производителност.

Сред решенията, които се предлагат от новия дейта център, е Acronis Cyber Protect уникална платформа за бекъп, възстановяване при инцидент, защита от следващо поколение срещу опасен софтуер, киберсигурност и инструменти за управление на крайните клиентски устройства и приложения - всички управлявани от единен портал. Решението е сертифицирано по VB100 и с него Acronis наскоро спечелиха Наградата за продуктова иновация за защита на данните за 2020 от Frost & Sullivan.