fbpx „Академия ГРАДЪТ“ представя идеи на 125 млади архитекти и инженери | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

„Академия ГРАДЪТ“ представя идеи на 125 млади архитекти и инженери

 За трета поредна година инициативата „Академия ГРАДЪТ“ събира идеите на талантливи студенти и млади професионалисти в областта на архитектурата и техническите науки. Основната цел на „Академия ГРАДЪТ“, е да стимулира и поощри комуникацията между различните поколения архитекти и инженери, които да споделят и предават своя професионален и житейски опит. Тазгодишното издание, в която участват студенти от 5 български и 12 чуждестранни университета, включва три конкурса – „Училища на бъдещето“, „Фасади, цветове, хармония“ и „Градът – градове и инфраструктура, сгради и вътрешни пространства“.

„Училища на бъдещето“ привлича иновативни идеи и проекти за различни видове пространства за учене, оформени като единен център за съответните учебни дейности (например центрове за природни науки, центрове за езиково обучение, класни стаи и др.). Знанието не се съдържа само в учебниците - средата, която обитаваме и начинът, по който я поддържаме, определят светогледа на модерния човек и това е само едно от посланията на „Училища на бъдещето“.

„Фасади, цветове, хармония“ цели да представи идейни проекти за цветови фасадни решения на сгради, намиращи се в различни градски зони – пешеходни, нови зони около паркове, силно урбанизирани зони с новоизградени сгради. Кандидатите са разработили своите проекти, като са се ръководили от заданието и са съчетали добрите практики в глобален мащаб с използването на иновативни и практически осъществими решения. Градът е важен за всички, а средата, в която живеем, има силата да възпитава децата ни. Освен от България, участници има от Великобритания и САЩ.

Целта на конкурса „Градът – градове и инфраструктура, сгради и вътрешни пространства“ е да се изследват добрите практики в глобален мащаб и чрез използване на иновативни решения да представят идейни проекти за градски пространства, инфраструктура и нейната трансформация в градската среда и различни по функции решения за сгради и оригинални вътрешни пространства. Сред участниците в конкурса са студенти от 5 български и 6 европейски университета.

Всички проекти и идеи на младите български архитекти и инженери могат да бъдат разгледани на изложба с вход свободен на 20 юли в Sofia Event Center - ет. 3, Paradise Center, когато ще бъдат наградени и победителите.