fbpx Актавис ще въведе 14 нови лекарствени продукти през тази година | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Актавис ще въведе 14 нови лекарствени продукти през тази година

Актавис ще въведе 14 нови лекарствени продукти през тази година

Актавис България остава лидер на българския фармацевтичен пазар и през 2010 г. Според данните на IMS за изминалата година, компанията е продала най-много лекарства в стойностно изражение - за над 145,5 млн. лв. (по цени на дребно) и отчита ръст от 4% в сравнение с 2009 г. Компанията е лидер и в продажбата на медикаменти в опаковки - 43,5 млн. бр. за 2010 г. Лидерско място компанията държи и по продажби на продукти без лекарско предписание и хранителни добавки, като компанията бележи ръст от 15% спрямо 2009 г.

Отново според статистиката на IMS Актавис е продала в стойностно изражение продукти без лекарско предписание и хранителни добавки за над 30,8 млн. лв. 
През 2010 година Актавис е извела на българския пазар 29 генерични продукта, най-вече в областта на кардиология, централна нервна система, перорални антибиотици и метаболизъм, онкология, продукти без лекарско предписание. Продуктовото портфолио на българския пазар на компанията обхваща 320 лекарствени продукта. През 2011 плановете са да бъдат въведени още 14 нови генерични лекарствени продукти от ново поколение в областта на онкология, кардиология, перорални антибиотици и метаболизъм.”
 

Facebook коментари