fbpx АЛСО България е новият голям играч в ИТ сектора | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

АЛСО България е новият голям играч в ИТ сектора

АЛСО България е новият голям играч в ИТ сектора

От януари 2020г. Солитрон България се преименува на АЛСО България. След като Солитрон България бе придобит от ALSO Group през октомври 2019, смяната на името на компанията е следващата стъпка на интеграция на българското подразделение в групата. Партньорите на АЛСО България ще се възползват от нови, иновативни услуги, нови марки, модерни платформи и облачни решения след придобиването от ALSO -  един от най-големите европейски дистрибутори и технологични доставчици. Петър Иванов и Ралица Килиан остават управители в компанията. 

АЛСО България ЕООД бе вписано в Търговския регистър на 6ти януари 2020 г. С оборот от 110 милиона евро и около 120 служители, лидерът на българския пазар стана част от ALSO Group. Придобиването е важна стъпка в стратегията на ALSO Group  за укрепване на позицията й на източноевропейските пазари. По повод преименуването си АЛСО България попита част от партньорите си какво очакват от придобиването. Техните очаквания са високи: нови услуги и нови марки продукти и по-добри условия за клиентите. Големите складови наличности на ALSO  в Европа създават оптимистични очаквания у партньорите, че ще могат да отговарят на нуждите на клиентите си по-бързо и с по-голяма гъвкавост. 

"Ние сме номер едно заради упоритостта си и ориентирания към партньорите подход на работа.“, каза Петър Иванов при анонсирането на новото име на компанията. “Доверието, което изградихме през годините с партньорите и вендорите си остава ключов фактор за нашия успех.”

"АЛСО България ще въведе бизнес модела 3S – Supply, Solutions and a-as-Service (Доставки, Решения и Услуги), и know how от ALSO Group, един от водещите европейски технологични доставчици и дистрибутори на информационни технологии.“, обяви Ралица Килиан. “Нашата организация ще може да предложи редица нови услуги, продукти и решения. В същото време партньорите ни ще могат да се възползват от ALSO Cloud Marketplace и другите технологични платформи за IoT, виртуализация и киберсигурност. Това ще им даде нови възможности да разширят портфолиото на компаниите си.”

Партньорите на компанията  са убедени, че АЛСО България ще им помогне за растежа на техния бизнес и за развитието им не само в България, но и в региона. Навлизането на ключов европейски ИТ играч на българския пазар се възприема като положителен сигнал както за България, така и за сектора.  

Facebook коментари