fbpx Arthesis отиват на световния конкурс за предприемачество на Chivas Regal | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Arthesis отиват на световния конкурс за предприемачество на Chivas Regal

Демир Тончев и „Arthesis” са победителите в националната надпревара за социално предприемачество “The Venture – WIN THE RIGHT WAY”, които ще се надпреварват на световния конкурс за социално предприемачество, организиран от “Chivas Regal”. Екипът, разработил технологията за изработка на персонализирани покрития за протези, чрез 3D принтер във формата на липсващия крайник, са избрани да представят България в световната надпревара, която ще се проведе в средата на лятото в САЩ.

Първоначалният победител, който беше избран от българското жури, Надежда Савова – Григорова с проекта „Хлебни къщи”се отказва от участието си по лични причини.

„Всеки един от участниците достигнали до финала в България, е достоен да представяи своите бизнес инициативи на международната сцена и да се пребори за общия награден фонд от 1 милион долара. Изборът на “Arthesis” не е компромис за нас, а е отличаване на достоен победител. Всички членове на журито бяхме много затруднени да изберем един победител сред четиримата финалисти и излъчването на нов не беше трудно решение. Пожелаваме на екипа на “Arthesis” успех, а всички ние ще продължим да ги подкрепяме чрез онлайн гласуването, което ще стартира през месец май”, сподели Мирослава Симова – управляващ директор на „Pernod Ricard” за България и член на журито на „The Venture – WIN THE RIGHT”.

Българският проект ще се състезава за финансиране с проекти от 15 други държави. В разпределянето на печалбата публиката ще има право глас като гласува за най-добрата инициатива или бизнес подход. Финалистите от всички страни ще представят идеите си пред международно жури, което ще разпредели 750 хиляди долара от общото финансиране, а останалите 250 хиляди зависят от гласовете на публиката. Всеки желаещ ще може да гласува посредством crowdfunding платформата IndieGogo и да даде своя глас за своя проект фаворит.