fbpx Асоциация ще подпомага трейдерите в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Асоциация ще подпомага трейдерите в България

Асоциация на Трейдърите в България е независимо сдружение, което си е поставило за цел да популяризира трейдинга в нашата страна и да подпомага изграждането и усъвършенстването на трейдърите.

Асоциацията активно ще се работи за повишаване имиджа на професията и представяне на нейните възможности за постигане на финансова независимост. Ще се стреми максимално да обедини усилията на изявени трейдъри и компании в нашата страна за издигане нивото на трейдинга в България. Ще полага специални усилия за представяне на нови техники и познания в областта на техническия или фундаменталния анализ и запознаване с опита на български и чуждестранни преуспяващи трейдъри. Ще поддържа духа на колегиалност в трейдърската гилдия и ще оказва всестранна подкрепа на трейдърите в България.

АТБ е учредена от няколко български трейдъри и е регистрирана по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. За председател на Асоциацията единодушно е избран Васил Банов. Той е трейдър на валута, стоки и акции от 2002 г.  Освен трейдинга в професионалната му биография присъстват още: директор на инвестиционен посредник, лектор в редица тематични семинари и обучения, участник в международни проекти, целящи развитието на валутната търговия. Автор на над 300 статии в печатни и онлайн медии. Съавтор на  книгата „100% Форекс. Учим и Печелим Заедно“, преведена на над шест езика. От 2009 г. Васил Банов е лицензиран инвестиционен консултант.  Определя себе си като последовател на трейдинг стила на Лари Уилямс.

Изключителна чест за АТБ е, че „поддръжник“ на новото сдружение е легендарният Лари Уилямс,  който прие отправената покана и стана патрон на Асоциацията на трейдърите в България. Лари е един от най-изявените трейдъри по света със стаж на стоковите пазари повече от 50 години. Световен рекордьор с 11000% годишна доходност, постигнати на официално състезание. Автор на над 10 книги, много иновативни индикатори и стратегии. Той е научил хиляди да печелят и е единственият трейдър на фючърси, който многократно е изтъргувал по милион долара собствени пари на живо в семинари по целия свят.

Хиляди българи са се „пробвали“ да  търгуват на световните финансови пазари и от собствен опит са установили, че умението да печелиш дългосрочно е изключително трудно постижимо на практика. Въпреки голямата достъпност на борсовата търговия и изобилието от информация за теории и стратегии, успехът на пазара е огромно предизвикателство и изисква много повече от традиционните знания, които трейдърите притежават. Нужни са също задълбочено познаване на тенденциите и специфични личностни качества. Много от трейдърите обаче се „предават“ преди да стигнат до тези разбирания и умения.