fbpx Асоциацията на собствениците на бизнес сгради обсъди инфраструктурни проекти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Асоциацията на собствениците на бизнес сгради обсъди инфраструктурни проекти

Кметът на София Йорданка Фандъкова проведе среща с представители на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България. На нея присъстваха също арх. Здравко Здравков – главен архитект на Столична община и Владимир Данаилов – изпълнителен директор на Общинската агенция за инвестиции и приватизация.
Бизнесът се интересува от обновяването на градската инфраструктура и обществения транспорт, и внимaтeлнo cлeди пpoeĸтитe зa града, които общината планира и реализира, каза Taня Koceвa-Бoшoвa – пpeдceдaтeл нa Упpaвитeлния cъвeт нa ACБCБ. Асоциацията обединява над 35 собственици на бизнес сгради в България и работи за създаване на добра среда за обитаване и бизнес в страната.

На срещата бяха обсъдени основните пътни инфраструктурни проекти, които се изпълняват в София, както и строителството на метрото и на обществени паркинги. Сред засегнатите теми бяха поддържането на зелените площи и увеличаването на озеленяването в града, в контекста на създаване на качествена среда за работа и живот.
Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България приветства въвеждането на правила за движение на тротинетки в града, както и обособяването на места за тяхното паркиране заедно с двуколесни превозни средства и предложи да предостави места за тяхното паркиране и обслужване в сградите на своите членове.
Бизнесът се интересува от наредбите за озеленяване и за градската среда, които общината подготвя. Предвижда се двата документа да бъдат представени и да се сформира професионална работна група с участието на Асоциацията с цел обсъждане на планираните промени в двете наредби.

Обсъдено бе да продължи съвместната работа по подаване на сигнали към Столичен Инспекторат по въпроси, касаещи средата за обитаване около офис сградите.