fbpx Audi представя най-мощния си SUV - новият RS Q8 performance и актуализираният RS Q8 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Audi представя най-мощния си SUV - новият RS Q8 performance и актуализираният RS Q8

етикети

Audi Audi допълва моделната гама на Q8 не само с новия RS Q8, който разполага с (600 к.с., а и с още един модел, който бележи върха в моделното семейство: RS Q8 performance. SUV моделът генерира 640 к.с., което го превръща в най-мощният серийно произвеждан модел със задвижване от двигател с вътрешно горене в цялата история на Audi Sport GmbH. И двата модела гарантират изключителна динамика на пътя благорадение на оптимизирания централен самоблокиращ диференциал, като едновременно с това обещават и отлична пригоденост за всекидневна употреба.

Екстериорът на RS Q8 и RS Q8 performance се  ориентира към стила на наскоро обновения Q8. Новите пакети от оборудване дават още повече свобода за индивидуализиране на автомобила. Пазарният старт на новите Audi RS Q8 и RS Q8 performance е през юни тази година. Ценита започват от съответно 141 900 и 155 700 евро.

За оптимален баланс между спортно поведение и комфорт, RS Q8 и RS Q8 performance разчитат на адаптивното спортно въздушно окачване като стандарт с регулируеми амортисьори и специфична за RS настройка. Обсегът на регулиране на височината варира в диапазон до 90 милиметра и при двата модела.

Опционалният динамичен пакет plus за RS Q82 осигурява още по-впечатляващо представяне. Той позволява на автомобила да достигне максимална скорост от 305 км/ч.

При пускането си на пазара новият RS Q8 performance може да се окичи с титлата за най-бърз SUV на Северната отсечка на пистата на Нюрбургринг. Състезателният пилот Франк Стиплер измина отсечката от 20,832 километра в Айфел само за 7:36,698 минути. Това е повече от две секунди по-бързо от предишното най-бързо превозно средство в клас SUV, офроуд автомобили, ванове и пикапи и почти шест секунди по-бързо от RS Q8 преди надстройката на продукта.