fbpx Audi продължава електрическата офанзива | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Audi продължава електрическата офанзива

Автосалон Женева 2019

Audi продължава електрическата офанзива

На автомобилното изложение в Женева през 2019 година марката показва четири напълно електрически модела, чиито серийни версии ще отбележат пазарния си дебют до края на 2020 година. В допълнение към тях на щанда на Audi, чиято експозиция тази година е съставена изключително и само от електрически автомобили, може да се види и световната премиера на четири нови хибридни версии, както и напълно електрическият  състезателен болид от Формула E Audi e-tron FE05.

Първият член на този нов квартет от електромобили - Audi e-tron, скоро ще бъде доставен на своите първи клиенти, а по-късно през 2019 година компанията от Инголщад ще представи и серийната версия на варианта купе на модела под формата на Audi e-tron Sportback. След няколко седмици в Китай ще бъде представен още един електромобил - Audi Q2 L e-tron, чиито първи клиенти също ще го получат още през 2019 година. Две допълнителни премиери в серийната гама на марката ще последват през 2020 година в лицето на Audi e-tron GT и Audi Q4 e-tron. Концептуалните разработки на щанда в Женева дават представа за тези два бъдещи модела.

В допълнение към това, още през 2019 година ще бъде осъществена и plug-in офанзива на марката, включваща почти всички пазарни сегменти. Новост в гамата са хибридните версии на продуктовите линии Audi A6, A7, A8 и Q5, които също отбелязват своя официален дебют на автомобилното изложение в Женева. Двете утвърдени на пазара plug-in версии на Audi A3 и Audi Q7 отново са на разположение на клиентите на марката с модернизирана технология през 2019 година.

В бъдеще основата за предлагане на модели с електрическо задвижване във всеки пазарен сегмент от А до D, ще бъде изградена на общо четири технически платформи и продуктови линии. Тясното сътрудничество с отделите за технологично развитие на останалите марки на групата ще засили синергийния ефект, необходим за създаване на богата електрическа гама в глобален мащаб.

Audi e-tron и e-tron Sportback използват компоненти от модулната технологична платформа за надлъжно разположени двигатели на Audi. Това предимство, както и многобройните новаторски технологични решения, предимно в областта на системите за задвижване, дават възможност за изграждане и развитие на отделна продуктова фамилия в е-SUV класа с електрическо задвижване на всички колела quattro. Функцията за бързо зареждане с мощност до 150 кВт и автономният пробег с продължителност, подходяща за пътуване на дълги разстояния, обещават пълноценни възможности и практичност при ежедневна употреба.

През 2018 година Audi вече представи първия член на другата своя електрическа платформа под формата на концептуалната студия Audi e-tron GT – извънредно динамично купе с нисък под,  което отбеляза своя официален дебют пред публика на автомобилното изложение в Лос Анджелис. Технологията на този автомобил е разработена в сътрудничество с инженерите на Porsche, но дизайнът и характерът на концептуалния e-tron GT отразяват изцяло неповторимата ДНК на марката Audi.

Друг съвместен проект на развойните отдели на марките Audi и Porsche е технологичната платформа PPE (Premium Architecture Electrification). Тя ще бъде използвана за основа на няколко моделни фамилии в гамата на Audi с изцяло електрическо задвижване в масови пазарни сегменти с голям производствен обем от B до D. Планира се разработката и пускането в производство както на SUV, така и на модели с нисък под и класически тип каросерии. Сред основните силни страни на платформата РРЕ е фактът, че е разработена изключително и само за модели с електрическо задвижване. Това осигурява значителни предимства  по отношение на теглото, компановката и пропорциите на каросерията на бъдещите модели.

Facebook коментари