fbpx Австрийски фирми могат да помогнат с опит на туристически компании у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Австрийски фирми могат да помогнат с опит на туристически компании у нас

За австрийските компании значението на България като търговски партньор и място за инвестиции нарасна съществено през последните години. От 2005 г. до 2008 г. износът от Австрия за България се е удвоил от 450 млн. евро на 900 млн. евро. Не по-малко динамично се повиши и вносът в Австрия от България. Това развитие се дължи в голяма степен и на големите ангажименти на австрийските инвеститори в България: с вложените над 6 млрд. евро Австрия е безспорният инвеститор № 1.

Както се случи с повечето търговски партньори на Австрия, през 2009 г. поради икономическата криза и по отношение на България беше отбелязан спад в търговията и инвестициите. Австрийските компании обаче имат интерес към дългосрочното развитие на своите бизнес-отношения с България и затова считат, че още през втората половина на 2010 г. ще има връщане към растежа.

Един от факторите за развитие на бизнеса между двете държави са гама от оферти и качеството на туристическите услуги в България, които ще имат решаващо значение, особено в сравнение с Гърция и Турция.
14 австрийски фирми, специализирани в организационната сфера на туризма, обучение на персонала, хотелското обзавеждане и други области с отношение към този бранш, ще посетят София и Поморие от 26 до 28 май, за да представят възможностите си пред български инвеститори, хотелиери, институции и организации и да проведат индивидуални разговори с техни представители.