ББР ще отпуска специални кредити за месната промишленост

Българската банка за развитие (ББР) и Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ) подписаха днес споразумение за сътрудничество.
Събитието поставя началото на нова мащабна инициатива в подкрепа на българския бизнес. В рамките на програма „Партньори” банката ще предоставя индивидуални консултации и бизнес кредитиране за членовете на местни браншови организации. Плановете на ББР с помощта на програма „Партньори” да бъдат отпуснати над 150 млн.лева нови кредити за малки и средни предприятия (МСП). Според Кирил Вътев, председател на УС на Асоциация на месопреработвателите в България „сътрудничеството с ББР, ще даде нови възможности на членове да развиват все по-успешно своята дейност и да произвеждат все по-добри месни продукти за българските потребители, както и ще подпомогне успешното развитие на цялата българска икономика“.

От средата на 2011 г. договори четири нови кредитни линии от международни финансови институции на стойност 240 млн.лева, на която база стартира две нови програми за предоставяне на кредити при облекчени условия в партньорство с местни банки. В допълнение, през последната година ББР отпусна директно нови 135 млн.лева за българския бизнес.

Facebook comments