fbpx Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) отбелязва 5 години от старта на дейността си в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) отбелязва 5 години от старта на дейността си в България

Водещият в света производител на климатични системи за автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) отбелязва 5 години от стъпването си на българския пазар. Немският гигант стартира дейността си у нас през 2013 г. със строеж на предприятие и развоен център за производство на панели за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили. Откриването на мощностите е направено през 2015 г. от президента Росен Плевнелиев, а заводът е първият, построен в Икономическа зона „София-Божурище“. Общата площ на съоръжението е 9 700 кв. м.

„Динамичните темпове на развитие на BHTC през първите 5 години от стъпването й на българския пазар са доказателство за големия успех и високата ефективност на реализираната работа в България. Този успех е заслуга на всеки член на екипа на BHTC България и затова използвам повода да благодаря за доверието,  осъзнатата отговорност и лоялността на нашите служители“, сподели на специалното събитие, посветено на петгодишнината на BHTC у нас, г-н Мартин Ниланд, генерален мениджър на BHTC за България.

От 2013 г. досега BHTC в световен мащаб бележи значителен ръст в приходите си, които за 2017 г. надхвърлят 180 млн. лв. Голяма заслуга за това има развитието на производството на компанията в България и превръщането на българското представителство в един от най-важнитe развойни центрове на BHTC. 
Доказателство за успеха, който компанията постига у нас, е фактът, че през 2018 г. BHTC планира да увеличи производствения си капацитет, като реализира нова мащабна инвестиция в България. Тя е свързана с пускане в експлоатация  на пета поточна линия в резултат на увеличението на клиентското търсене и подписани договори за доставка към нови клиенти. 

След стъпването си на българския пазар през 2013 г. BHTC стартира привличането на едни от най-утвърдените професионалисти в бранша, като първоначално открива над 200 работни места, а 5 години по-късно те вече са над 450. Компанията е известна с цялостната си и отговорна социална политика, чрез която осигурява на служителите си мотивираща работна среда и широко поле за развитие на техните професионални таланти.
В началото на 2018 г. BHTC получава високо отличие на Първите годишни награди за Employer Branding в България. По този начин компанията успява да затвърди лидерската си позиция в битката за титлата „Успешен работодател“,  в която участват над 50 български и международни компании.