„Белла България” дарява 4,5 тона храна за хората в Мизия и Бяла Слатина

Хранителният холдинг „Белла България” дари 4,5 тона хранителни продукти за бедстващите в Мизия и Бяла Слатина. Доставките ще бъдат извършвани регулярно и включват храни от първа необходимост.

Помощта на компанията ще достигне до всички 2000 бедстващи семейства и доброволците, които помагат на хората в Мизия и Бяла Слатина. Храните ще бъдат доставяни, както на трапезариите, организирани от кризисните щабове, така и на партньорски организации на Българската хранителна банка по места, които подготвят и доставят пакети за подпомагане на домакинствата в нужда.

Традиционно компанията дарява храни в помощ на нуждаещите се в страната основно чрез мрежата на Българската хранителна банка, сред чиито учредители е. Тя е основен дарител на храни за бедстващите във Варна и Добрич, както и в Бисер (2012).

„Съпричастни сме с болката на хората, които пострадаха от наводненията в страната. Благодарим на партньорите ни от Българската хранителна банка, които гарантират проследимостта и безопасността на дарената от нас храна до достигането й до нуждаещите се”, сподели по повод дарителската акция на „Белла България” изпълнителният директор на компанията Елза Маркова.

Facebook comments