fbpx „Белла България” с експортен ръст от над 50% през годината | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

„Белла България” с експортен ръст от над 50% през годината

На водещото световно изложение SIAL 2012, Париж, което продължава до 25 октомври хранителния холдинг „Белла България” представя за първи път тестени продукти по специална гръцка рецепта. Продуктите са най-новите в портфолиото на производителя за външните пазари. Те са разработени специално за пазара в южната ни съседка, където в началото на тази година, компанията изгради собствена мрежа, с която цели да стане важен доставчик за каналите на ХоРеКа и ритейл.

„Експортният бизнес на „Белла България” е с по-висока норма на печалба, по-рентабилен е в сравнение с този на вътрешния пазар и затова компанията постоянно инвестира в разширяването му”, коментира Иван Бояджиев, мениджър „Експанзия” в холдинга. По думите му, тези инвестиции са успешни, защото „Белла България” предлага широка гама продукти с добро и постоянно качество на пазари с потребители, които разполагат с високи свободни доходи.

„Белла България” е износител на хранителни продукти и на други традиционни за нея експортни пазари като Германия, Испания, Кипър, САЩ, Австралия, Англия, Ливан, Холандия, Турция. В тези страни компанията има постоянно присъствие през последните години и дори в тежката криза расте в повечето от тях на базата на постоянно разширяващо се портфолио от продукти. „Белла България” предлага на чуждите пазари тестени и месни продукти от портфолиото си и е представител на производителя на млечни продукти мандра „Рилци” за целия свят. На базата на богатото портфолио компанията формира разнообразни продуктови миксове, с които печели нови пазари и разширява присъствието си на традиционните за нея. За тази година ръстът на компанията от експорт е повече от 50%. „Белла България” е лидер и на пазара на замразените закуски в Румъния, където има собствена търговска структура.