fbpx Безплатни мамографски прегледи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Безплатни мамографски прегледи

Безплатни мамографски прегледи за 20 жени над 40-годишна възраст ще бъдат осигурени на 25‑ти и 26-ти октомври тази година в Сити Клиник в София. Прегледите са част от глобалната програма на Philips за подобряване живота на хората по целия свят, а също така и от инициативата на Сити Клиник за повишаване на здравната култура на българските граждани. Те включват образно мамографско изследване за диагностика на патология на млечна жлеза с последно поколение дигитално мамографско оборудване за скрининг и диагностика на Philips, осигуряващо отлично качество на изображението при ниско ниво на облъчване и минимизиране на времето на изследване. Желаещите да получат мамографско изследване в Сити Клиник трябва предварително да си запишат час на телефон 0700 13 127.
„Чрез подкрепата, която оказваме за повишаване информираността по темата за рака на гърдата, искаме да подчертаем важността на ранното диагностициране. Силно вярваме, че проучванията и иновациите могат да променят света, особено когато става дума за ранна диагностика, лечение и превенция”, каза Радмила Филева, Изпълнителен директор на Philips България и Директор Бизнес Развитие Сектор Здравеопазване Югоизточна Европа.

Всяка година близо 1.4 млн. жени са диагностицирани с рак на гърдата. Това заболяване е по-често срещано при жените в менопауза, но въпреки това хората на всяка възраст са застрашени. Мамографията е най-ефективният метод за ранно диагностициране, като изследванията сочат, че мамограмите могат да индикират тумори три години преди същите да бъдат открити чрез опипване. Когато ракът се диагностицира навреме, 5-годишният оздравителен период е с успеваемост 98 %. В световен мащаб Philips си поставя за цел да осигури безплатен мамографски преглед за 10 000 жени през 2013 г., като това е част от многогодишния ангажимент на компанията за повишаване на информираността по темата.