fbpx Безпрецедентно решение - затварят заводите на PSA в Европа заради Covid-19 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Безпрецедентно решение - затварят заводите на PSA в Европа заради Covid-19

Безпрецедентно решение - затварят заводите на PSA в Европа заради Covid-19

Автомобилният консорциум PSA (Пежо, Ситроен и Опел) взе решение да затвори всички свои производствени предприятия в Европа.Това бе обявено днес, 16.03 в 14ч. на официалния сайт на консорциума. Главният изпълнителен директор Карлос Таварес и членовете на създадения преди това кризисен екип са решили този безпрецедентен акт да продължи до 27 март.

Причината за това историческо решение е ускорението, наблюдавано през последните дни на сериозни случаи на COVID-19 в близост до определени производствени обекти, прекъсвания на доставките от основните доставчици, както и внезапния спад на автомобилните пазари. Производителят не разкрива кои са доставчиците.

Затварянето на проимводствените мощности ще стане по следния график. По-конкретно, днес затварят заводите в Мълхаус и Мадрид. Заводите в Poissy, Rennes и Socheaux (Франция), Port Ellesmere (Великобритания), Gliwice (Полша), Сарагоса (Испания) и двата завода на Opel в Айзенах и Рюселсхайм (Германия) ще последват във вторник.

На 18 март затварят заводите в Hordain (Франция) Vigo (Испания), Mangualde (Португалия)

На 19 март (четвъртък) затварят фабриките в Лутън (Великобритания) и Трнава (Словакия).