fbpx Бихте ли нощували на тези места по време на комaндировка? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бихте ли нощували на тези места по време на комaндировка?

Бихте ли нощували на тези места по време на комaндировка?

Нощувка във ферма за магарета и коне; преспиване в младежки хостел без легло...но поне на надуваем матрак в килера за метли. И макар там да се носи аромат на почистващи препарати, бизнес пътникът споделя, че е успял да се наспи добре...
 
Това са само част от историите на участници в проучване на компания за осигуряване на работни и офис пространства за това, какво представлява пътуването в командировка. В проучването направено сред 44 000 души от повече от 100 страни, се търсят кои са най-странните места, където професионалистите са били настанени по време на тяхното работно пътуване. Резултатите сочат, че то невинаги включва нощувка в петзвезден хотел и лукс. И докато много от пътуващите професионалисти обикновено се оплакват от нощните полети и споделянето на стая със свой колега, оказва се, че те може да имат много “по-вълнуващи” преживявания като реалността има своите крайности - от колиба от кал до приказен замък.
 
Според данни на Международната асоциация за бизнес пътувания, командировките се очаква да нараснат с 6.2% и до края на 2015 г. пътуванията ще достигнат 490.4 милиона. Но според проучването ненавсякъде по света професионалистите получават първокласно настаняване. Много често те съобщават за нощувки в салоните на летищата и ж.п. гари, а понякога дори на изключително странни места като сграда на бивш затвор и палатка за 40 души. Ето и 10-те най-странни места, където участващите в проучването са били настанявани:
 
- Баржа
- Навес за тухли
- Килер за метли
- Алея за боулинг
- Дървена колиба в Азия
- Замък
- Контейнер в джунглата
- Противоядрен бункер
- Ремарке за коне
- Строителна площадка на клиент
 
„Командировките продължават да бъдат популярни, тъй като нищо не може да измести срещите очи в очи с клиента. Професионалистите обаче не винаги имат възможността да се насладят на първокласно обслужване. Макар да има служители, които са авантюристи по душа и се наслаждават на нощ прекарана в борба с природата в тропическа джунгла, много други биха изпитали изключително големи трудности да се справят с работата си на следващия ден.“, коментират от компанията. “Също както служителите се нуждаят от подходяща професионална среда, където да бъдат продуктивни, те имат нужда също и от стабилен сън през нощта. В среда където все повече хора работят в движение, компаниите, който се стремят да поддържат висока производителност сред служителите си трябва да осигурят цялостно професионално преживяване за тях.“, допълват от там.
 
 

Facebook коментари